София. Среща в посолството на Ливан в София се състоя

...
София. Среща в посолството на Ливан в София се състоя
Коментари Харесай

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с посланика на Ливан в София Н. Пр. Тофик Жабер

София. Среща в посолството на Ливан в София се състоя сред ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков и Н. Пр. Тофик Жабер, дипломат на Ливан в София. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . Срещата е в продължение на самодейността на Политическа партия АБВ за обновяване на политическите и стопански контакти с арабските страни.
Румен Петков показа информация за извършената неотдавна в Ливанската република среща със Саад Харири, министър-председател на Ливан и топлото посрещане на българската делегация. Очаква се да бъде изпратена покана до Харири от страна на премиера на България Бойко Борисов за откриването на бизнес форума в София, проведен от Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Ливанско- българския бизнес съвет. В допълнение Петков описа за срещата си в Министерството на образованието на Ливан, вследствие на която се чака български университети да получат предложения за присъединяване в Панаира на образованието в Ливан през месец ноември тази година. Във връзка с това ръководителят на Политическа партия АБВ пое уговорката за организирането на срещи, взаимно с Н.Пр. дипломат Жабер, с управленията на Старозагорския ветеринарен университет, Плевенския медицински университет и Аграрния университет в Пловдив, за бъдещо съдействие и продан на студенти.
В хода на диалога дипломат Жабер акцентира нуждата да се работи в тенденция откриването на директна самолетна линия сред София и Бейрут, което би спомогнало за увеличение икономическите връзки сред двете страни. Също по този начин Жабер означи, че понастоящем в България има към 2000 ливански жители, които са приключили висшето си обучение в български университети, основали са фамилии тук и техните деца се явяват най-хубавите посланици в двустранните връзки сред Ливанската република и България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР