София. София – Европейска столица на спорта и Столична община

...
София. София – Европейска столица на спорта и Столична община
Коментари Харесай

Седмица на спорта ще се проведе в София от 16 септември

София. " София – Европейска столица на спорта " и Столична община означават тазгодишната Европейска седмица на спорта с богата палитра от спортни събития и интензивности. Програмата планува няколко фестивала, 32 спортни благоприятни условия, демонстрации, образования, велокарнавал, томболи с награди, танцови състезания с осъществявания на състави-лауреати и други Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Всички прояви и сетове са ситуирани в Княжеската градина към монумента на Съветската войска, оповестява www.sofia2018.bg.
Седмицата започва тази събота с Деня на танците, придвижването и здравословната храна, който ще събере при започване на сцената най-хубавите в стрийт денс и хип-хоп. Конкурсът ще продължи с осъществявания на национални танци в два тура с присъединяване на лауреатите от Националния фестивал на клубовете за национални хора „ Хоро се вие, извива “. Кулминацията ще бъде едночасовото шоу на виртуозите в духовата музика от Брас бенд „ Виво Монтана “. Фестивалът е отдаден и на здравословната храна, заради което производители на домати ще промотират с поддръжката на МЕТРО един от емблематичните в живота на българина зарзават на особено построени щандове. Предвидени са доста състезания, викторини с награди, денят ще бъде цялостен с въодушевление и веселба, добре пристигнал е всеки, който желае да се почувства добре и да прекара няколко часа в дейна и приятна отмора измежду танцуващи и спортуващи хора.
Допълнителен нюанс в празника ще внесе тазгодишният Велокарнавал. Той се провежда от София – Европейска столица на спорта и сп. 360 за втора поредна година. Желаещите се събират за подготовка и декорация в 10.30 ч. на централния вход на Южния парк, воденото от специфична платформа шествие потегля в 11.30 ч., с цел да премине по софийските уличи и булеварди преди да се слее с множеството в Княжеската градина към 12.15 ч. Там след това са планувани редица състезания с награди за най-хубава визия, най-колоритно декориран велосипед и други
Програмата на София2018 през Европейската седмица на спорта ще продължи в сряда, 20 септември, от 16 до 19 ч. на същото място с Ден на бойните изкуства и спортове. Предвидени са демонстрации и надпревари в пет разнообразни спорта –таекуон-до(куадратлон), самбо, таекуондо WTF, джудо и карате. Деца от школите и елитни състезатели ще показват обособените бойни спортове и ще дадат опция на всеки искащ да получи първи уроци в бойните изкуства. Ето и програмата по часове:
- 16.00 Таекуон-до (куадратлон);
- 16.30 Самбо;
- 17.00 Таекуондо WTF;
- 17.30 Джудо;
- 18.00 Карате.
В четвъртък, 21 септември, отново от 16 до 19 ч. предстоят нови безредици с демонстрации по художествена гимнастика, батут, акробатика, гимнастически композиции и фехтовка. Под управлението на опитни треньори млади състезатели и асове в обособените спортове ще създадат демонстрации и ще дадат опция на всеки искащ да получи на място първи уроци в съответния спорт. Програмата стартира в 16.00 ч. с 10-минутни демонстрации на обособените дисциплини на сцената, след което заниманията не престават в обособените сетове, ситуирани край нея. Водещ ще дава информация за техники и способи, а треньори ще коментират пред всички дейностите на състезателите. Много страсти ще има и във фехтовката, където наред с демонстрациите на деца от школите, ще има и възстановка на рицарски боеве на облечени в доспехи майстори с меча и сабята.
Петък, 22 септември, е очакван за Ден на баскетбола. Тогава ще стартират шампионатите в обособените възрастови групи на особено инсталираните стадиони за баскет 3х3, записванията на отборите е през уеб страницата на БФ Баскетбол, а надпреварите ще продължат и през уикенда.
Седмицата на спорта ще приключи Екстрийм Фест. Два дни на супер страсти са подготвили уредниците, а Княжеската градина ще се трансформира в голяма спортна сцена. Още в събота, на 23 септември, стартират демонстрациите в обособените спортове и дисциплини, разполагаем са бънджи скокове, свободно скачане с колела върху въздушна възглавница, дрифт конкуренция с RC колички, тест райд на български електрически колела Emotion Bike, стена за катерене, сумо борби. Плюс – за първи път особено построен зип лайн – въжен тролей инсталиран диагонално над градинката и за първи път графити импровизация от Sofia Graffiti Tour. И
още: учебно заведение по кънки, артчъри таг и бъбъл футбол, Breake Dance Battle, учебно заведение по лонборд – Wild Berries, Фрийрън уъркшоп, велосервиз True Riders, рейсинг симулатори Mirafiori, съревнование по BMX, Ролери и SK8.
Голямата спортна седмица ще приключи идната неделя, 24 септември с обичайното към този момент и чакано от хиляди софиянци Супер моторспорт шоу по ул. Гурко пред Националния стадион „ Васил Левски “ Там от сутринта ще бъдат ситуирани ревящите зверове на Mirafiori team, предхождано от картинг учебно заведение – Sofia Karting Ring и Ducati Мото учебно заведение с Ангел Караньотов, плюс шампионска конкуренция с Hyundai. Кулминацията ще стартира в 18.00 ч., с което ще приключи богатата стратегия на София2018 за Европейската седмица на спорта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР