София. Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов връчи

...
София. Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов връчи
Коментари Харесай

Служебният министър Андрей Кузманов връчи почетен плакет на сребърния медалист от Европейското първенство по плуване Йосиф Миладинов

София. Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов връчи почетен плакет на Министерството на плувеца Йосиф Миладинов. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта . Младият ни играч реализира исторически триумф на Европейското състезание в Будапеща (Унгария), където завоюва сребърен орден на 100 метра бътерфлай. Отличието е първо за страната ни при мъжете от континентални шампионати на 50-метров басейн.

Министър Кузманов поздрави Миладинов за блестящото показване във финала. 17-годишният играч стана първият българин преодолял дистанцията за по-малко от 51 секунди. Пловдивчанинът стигна до среброто с време 50.93 секунди.

Андрей Кузманов пожела на Йосиф Миладинов сполучлива подготовка за наближаващите Летни олимпийски игри в Токио. Талантливият плувец показа, че до най-големия състезателен конгрес ще тренира в Благоевград и в Национален състезателен комплекс " Диана ".

Спортният министър връчи почетен плакет на ММС и на основния управител на националния тим по плуване Кристиян Минковски.

На срещата участва и президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев, който изрази своето задоволството, че досега страната ни има пет квоти за Игрите в Токио. Освен Йосиф Миладинов в столицата на Япония ще плуват още Антъни Иванов, Калоян Левтеров, Любомир Епитропов и Диана Петкова.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР