София. Случва се удивителна промяна на статуквото, която тепърва има

...
София. Случва се удивителна промяна на статуквото, която тепърва има
Коментари Харесай

Ренета Инджова, служебен премиер в 84-тото правителство на България: Случва се удивителна промяна на статуквото, която тепърва ще се оценява

София. Случва се удивителна смяна на статуквото, която занапред има да се прави оценка в мащаба, в проекциите си, в следствията си. Това сподели за предаването „ Това е България " на Радио „ Фокус “ Ренета Инджова, длъжностен министър председател в 84-тото държавно управление на България.

„ Нещо, което от 11-12 години беше издигнато доста крепко, доста солидно, във тип на една олигархична каста, която у нас се беше трансформирала и в поредно мафиотска, в действителност беше разкрачено от властта. Резултатът е даже непредвиден от позиция на това, че една нова политическа мощ, неизвестно с каква история появила се, провокира извънредно огромен провал в системата. Два съдружни колегата бяха дискредитирани до дъно и понижи с 1/3 тежестта на ръководещата съществена партията. От 2016 година в нашето общество поражда един феномен на търсене на нов модел на присъединяване на гласоподавателите в това да се промени изборната система, системата на систематизиране на ресурсите, на метода, по който е проведен Народното събрание и по който се финансират партиите. Отдавна назряват един процеси, които няма метод да не одобряват политическа форма в избран миг. Обезнадеждаващо е, че този план се роди в процеса на изборите като напън, приближаващ от страна на жителите, от страна на улицата и тези, които участваха на улицата, и тези, които гласоподаваха за този политически план, са едни и същи. Бавното протичане на нашата гражданска война от улицата канализира резултата в една избрана посока. Да не забравяме и двойното нарастване на гласовете от чужбина, което е мощен индикатор за това какво избират свободните хора, вън от зависимости. В двете обединения – „ ИТН “ и „ Демократична България “, нашите съграждани в чужбина виждат съществена мощ, която би могла да промени статуквото в България “, разяснява Ренета Инджова.

Тя добави, че на ход е президентът и това, че е претендент за втори мандат го принуждава още повече да вземе най-правилното решение.

Цоня СЪБЧЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР