София. След редица научни и публицистични книги за Антарктида полярният

...
София. След редица научни и публицистични книги за Антарктида полярният
Коментари Харесай

Христо Пимпирев представя детска книга за Антарктида

София. След редица научни и публицистични книги за Антарктида полярният откривател проф. Христо Пимпирев сътвори и книга за най-малките, отдадена на белия континент. Това оповестиха от пресцентъра на Български антарктически институт . АНТАРКТИДА – БЯЛА ПРИКАЗКА. Историята на пингвина Гошо (ИК „ Авлига “, 2021), е детска художествена книга с цветни илюстрации, предопределена за деца на възраст 6 -9 година В нея се споделя същинска история за спасяването на ранен пингвин.

Историята на пингвина Гошо, както са го нарекли членовете на българската експедиция през 1994 година, е разказана в дневниците на Христо Пимпирев от февруари същата година. Тогава полярниците избавят живота на потърпевш от леопардов тюлен пингвин папуа, като му оферират цялостно здравно обслужване.

Разказвайки историята на пингвина папуа, благодарение на красивите илюстрации на младата художничка Мария Цакова, проф. Пимпирев по подобаващ метод показва на най-малките континента Антарктида с неговия растителен, скотски и мразовит свят.

В книгата е употребен шрифтът Adys, подобаващ за деца с дислексия.

Премиерата ще се състои на 9 декември 2021 година от 18.00 ч. в Музея по палеонтология и исторична геология, в СУ „ Св. Климент Охридски “, Ректорат, Северно крило, ет. 5.

Книгата ще се предлага и на Международния панаир на книгата в НДК (7-12 декември), на щанда на издателство „ Дамян Яков “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР