София. Съвременните тенденции и техническите нововъведения в операциите е целта

...
София. Съвременните тенденции и техническите нововъведения в операциите е целта
Коментари Харесай

Доц. Васил Каракостов: Съвременните тенденции и техническите нововъведения е целта на националната конференция по неврохирургия

София. Съвременните трендове и техническите нововъведения в интервенциите е задачата на националната конференция по неврохирургия. Това сподели в утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ доцент Васил Каракостов, шеф на Клиниката по неврохирургия към Университетска болница „ Свети Иван Рилски “.
При лекуване на някой злокачествените болести има нови трендове, които от ден на ден се постановат. Имунотерапията като модерна методика се среща все по-често “, изясни още доцент Каракостов. Той посочи, че от ден на ден клиники по неврохирургия у нас разполагат с най-съвременна инсталация. Част от нея е невронавигацията, посредством която се избира най-краткият и безвреден път за пациента. Болницата „ Свети Иван Рилски “ има две такива устройства, изясни още доцент Каракостов и добави, че навигацията дава опция за точно лекуване като няма неточности в позиционирането на казуса.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР