Министерският съвет одобри създаването на „Многопрофилна болница за активно лечение

...
Министерският съвет одобри създаването на „Многопрофилна болница за активно лечение
Коментари Харесай

ЗА 120 МЛН.ЛЕВА: Частен инвеститор вдига модерна болница за активно лечение в София

Министерският съвет утвърди основаването на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “ в София.

Съгласно показаната планова документи, вложителят „ Търговска лига - Глобален аптечен център “ АД има желание да сътвори лечебно заведение за болнична помощ „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “, което ще реализира на територията на гр. София.

Лечебната активност ще се осъществя по 39 медицински специалности, в 30 клиники и отделения с общо 413 кревати, отделения без кревати и лаборатории за диагностика и лекуване на лица както от 0 до 18 години, по този начин и над 18-годишна възраст. Според обсъжданите документи, актуалният план има за съществена цел даване на налични и качествени медицински услуги, възстановяване качеството на живот на нуждаещите се пациенти и понижаване на страданията.

Инвеститорът има подготвеност за създаване на многопрофилната болница в период до 48 месеца от решението на Министерския съвет за одобрение основаването на лечебното заведение за болнична помощ.

За построяването на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “ вложителят разполага с наличен парцел на отзивчиво място. Около парцела е налице добре планувана и построена инфраструктура, която дава отговор на потребностите на нараствания трафик. Предвижданата инвестиция за създаване на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “ е в размер на 120 млн. лв.. Проектът ще бъде осъществен с парични средства от комерсиалната активност на вложителя, както и посредством средства от банкови институции.

В рамките на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и мнение от НЗОК, съгласно което се смята за допустимо финансирането на декларираните действия в интервала на тяхното осъществяване в границите на одобрените от Надзорния съвет на НЗОК финансови параметри на лечебното заведение за подписване на контракт с НЗОК.

С оглед на показаната по законосъобразния ред информация, Министерски съвет реши да утвърди основаването на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “, гр. София. Съгласно нормативните условия, с решението е избран период от четиридесет и осем месеца, в който шефът на сдружението да подаде заявление до министъра на опазването на здравето за издаване на позволение за реализиране на лечебна активност по реда на Закона за лечебните заведения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР