София. Развитието на парламентарните връзки между България и Русия е

...
София. Развитието на парламентарните връзки между България и Русия е
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева: Развитието на парламентарните връзки между България и Русия е от важно значение за нашите две страни

София. Развитието на парламентарните връзки сред България и Русия е от значимо значение за нашите две страни. Това беше общото мнение, изразено на срещата на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Руският министър председател е на публично посещаване в България по покана на министър-председателя Бойко Борисов.
Радвам се, че през миналата година връзките сред парламентите на България и Русия се задълбочиха, акцентира Цвета Караянчева. Тя посочи, че Групата за другарство България – Русия е най-голямата в Народното събрание и това е показателно за смисъла, което народните представители имат към развиването на двустранните връзки с Русия.
Българският парламент е с доста дълга история, в този момент ние означаваме 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция, уточни ръководителят на Народното събрание и добави, че това е същият интервал, от който датират и дипломатическите връзки сред България и Русия.
Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев поздрави ръководителя на Народното събрание с годишнината от Освобождението на България и уточни значимостта на отбелязването на 140 години от определяне на дипломатически връзки сред България и Русия. Трябва да признаем, че паузата във взаимоотношението сред нашите парламенти беше сериозна, само че можем да я изправим, акцентира Дмитрий Медведев. Той добави, че връзките сред парламентите са доста значими изключително, когато става дума за страни като България и Русия. Нужно е да укрепим взаимоотношението сред парламентите на двете страни, уточни съветският министър председател.
Активизирането на връзките ни и на плановете зависи от нашите две страни, акцентира министър-председателят на Руската федерация. Пред нас се откриват нови благоприятни условия и се надявам, че нашите страни ще се възползват от тях, добави той. Дмитрий Медведев означи значимостта на законодателната поддръжка за взаимните планове на България и Русия.
Имаме какво да създадем за развиването на нашите връзки и в стопански, и в учебен, и в културен проект, акцентира ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева изрази удовлетворение от продължение на работата на Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо съдействие. Народните представители от другите парламентарни комисии могат да бъдат потребни в нейната работа, с цел да се придвижват по-бързо нужните законодателните промени, акцентира тя.
След срещата беше поднесен венец на паметника на Цар Освободител.
В срещата в Народното събрание участваха съпредседателите на групата за другарство България – Русия Красимир Велчев и Антон Кутев и нейните заместник-председатели Веселин Марешки, Волен Сидеров и Симеон Симеонов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР