София. Разработването на системата на Европейската прокуратура за управление на

...
София. Разработването на системата на Европейската прокуратура за управление на
Коментари Харесай

Системата на Европейската прокуратура за управление на делата бе обсъдена на международната конференция в София

София. Разработването на системата на Европейската прокуратура за ръководство на делата бе разисквана през днешния ден на интернационалната конференция от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, отдадена на основаването на новата Служба. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . По време на форума, проведен взаимно с Европейската комисия, участници от Австрия и Естония показаха функционалните характерности на своите национални системи за ръководство на делата, които разрешават на правоприлагащите органи да обменят информация по хода и същността на производствата.
Директорът на Националния институт на правораздаването Миглена Тачева очерта съответни решения, свързани с образованието на бъдещите чиновници на Службата на европейския прокуратура и практикуващите магистрати. А представителите на Европейската мрежа за правосъдно образование и Агенцията на Европейски Съюз за образование в региона на правоприлагането дадоха образци за положителни практики по отношение на тази форма на образование.
На полемика още веднъж бе подложен и въпросът по отношение на съдействие на европейската прокуратура с другите организации на Европейски Съюз като ОЛАФ, Евроюст и Европол. Акцентира се върху нуждата от обезпечаване на добър информативен продан сред тях и отбягване на дублирането на функционалностите им.
Вчера в първия ден от конференцията представителят на Европейката комисия Петър Чонка разгласи, че процедурата по желание на европейски основен прокурор ще стартира през юни 2018 година и се чака да завърши с назначението му през март 2019 година Реално Службата, която ще проверява злоупотреби с европейски средства би трябвало да проработи през есента на 2020 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР