София. Разговорите между президентът на САЩ Доналд Тръмп и българския

...
София. Разговорите между президентът на САЩ Доналд Тръмп и българския
Коментари Харесай

Владимир Каролев, икономист: Енергетика и сигурност са били дискутираните ключови теми на срещата Тръмп-Борисов

София. Разговорите сред президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и българския министър председател Бойко Борисов във Вашингтон са били свързани най-много с енергетиката и сигурността. Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ икономистът Владимир Каролев. По думите му сходни срещи на американския държавен глава са на първо място геополитически.

„ В близко бъдеще в енергетиката и във военното дело една инвестиция ще плащаме. Има нови планове, които ще се вършат в региона на въоръжаването. Убеден съм, че американците ще се опитата да завоюват такива планове. Тези срещи са на първо място геополитически и тъкмо ползите на Съединени американски щати са България да отвори пазара си за всички горива “, изясни икономистът.

Владимир Каролев разяснява още, че американските ползи у нас и на Балканите са свързани най-много със сигурността и енергетиката, тъй като към този миг на хоризонта не се вижда различен подобен. Икономистът сподели също, че чака рано или късно у нас да се появи вложител, който да отвори авто цех у нас, тъй като по думите му интерес към нашата страна в тази посока има от автомобилни компании от целия свят и той не би се изненадал, в случай че измежду тях са и американски.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР