София. През нощта облачността ще намалее, в много райони до

...
София. През нощта облачността ще намалее, в много райони до
Коментари Харесай

НИМХ: Утре преди обяд ще преобладава слънчево време, максималните температури ще бъдат между 3° и 8°

София. През нощта облачността ще намалее, в доста региони до ясно. Вятърът ще отслабне до съвсем безшумно време. Ще е студено с минимални температури най-вече сред минус 5° и 0°, по Черноморието 2° - 4°, в София минус 5°. Утре преди обяд ще доминира слънчево време, само че по-късно от северозапад облачността още веднъж ще се усили и ще е най-вече висока. Ще духа слаб юг-югозападен вятър и температурите ще се покачат. Максималните ще са сред 3° и 8°, в югоизточните региони и малко по-високи, в София към 3°. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН) . Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за ноември, денем едва ще се намали.
Над Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд от север облачността ще се усили. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са 9° - 11°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините, след краткотрайно понижение на облачността, към и след обяд още веднъж ще се заоблачи. Ще е без превалявания. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад. Ще е сдържан, по билата до мощен. Ще се затопли и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към минус 2°.
През идващите три дни времето ще е много динамично – с чести промени в температурите, вятър и превалявания - най-вече от дъжд. В четвъртък южният вятър ще се усили, по-съществено в Източна България и в регионите, ситуирани северно от планините. Затоплянето ще продължи, само че сутринта тук-там в Западна и Централна България температурите ще са още веднъж негативни, ще има заледявания. Облачността ще бъде най-вече забележителна, тук-там ще има и слаби валежи от дъжд, в планините над 1800 метра – от сняг. В ранните утринни часове в северозападните региони са вероятни поледици. През нощта против петък, в петък и събота ще има превалявания, тук-там, основно в Югозападна България и Родопската област - обилни. В източната половина от страната ще остане прохладно, вятърът ще е югозападен и ще е топло, с дневни температури над 15 градуса; там валежите ще са слаби и единствено на обособени места.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР