София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов участва в работна вечеря с вицепрезидента на Световния еврейски конгрес Робърт Сингер

София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов взе участие в работна вечеря с изпълнителния вицепрезидент на Световния еврейски конгрес Робърт Сингер. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Във вечерята участваха още ръководителят на Организацията на евреите в България " Шалом " доцент доктор Александър Оскар, посланикът на Съединени американски щати в България Н. Пр. Ерик Рубин и посланикът на Израел Н. Пр. Ирит Лилиан.
Участниците във вечерята подчертаха нуждата от междурелигиозен разговор и дейна битка с езика на омразата и антисемитизма, изключително в подтекста на подправените вести. Робърт Сингер посочи, че е за трети път у нас от началото на годината не тъй като има проблеми с еврейската общественост, а тъкмо противоположното - заради отличното съдействие и подготвеност за разговор от страна на всички държавни институции.
Други обсъждани тематики бяха съдействието в областта на сигурността, вложенията в образованието и културната дипломация. Цветанов акцентира, че междучовешките контакти и културното опознаване са в основата на междурелигиозното съгласие, за което България е приета като сполучлив модел. „ Именно сплотеността и мирното общуване сред другите религиозни и етнически общности в едно общество е най-хубавият поръчител за сигурността на жителите и за запазването на общите ни европейски полезности на единение в многообразието “, означи Цветанов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР