София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с председателя на Фондация „Ханс Зайдел“ проф. Урсула Менле

София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с ръководителя на Фондация „ Ханс Зайдел “ проф. Урсула Менле. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В работната среща участваха още шефът на Института за европейски и трансатлантически разговор на Фондация „ Ханс Зайдел “ доктор Волф Круг, ръководителят на отдела за Източна Европа Армин Хьолер, районният шеф за Югоизточна Европа доктор Клаус Физингер, както и ръководителят на бюрото на Фондацията в България Богдан Мирчев. Срещата се състоя в централата на ГЕРБ в София.
Цветанов и проф. Менле разискаха отличното съдействие сред ГЕРБ и Фондация „ Ханс Зайдел “. Проф. Урсула Менле и представителите на Фондацията дадоха извънредно висока оценка на взаимните начинания и акции, които организират със структурите на ГЕРБ. Взаимно бе изразено предпочитание дългогодишното сполучливо партньорство сред Фондация „ Ханс Зайдел “ и Политическа партия ГЕРБ да продължи и в бъдеще. В рамките на диалога бе изтъкнато, че редицата кръгли маси и полемики, които Фондацията организира взаимно със Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България “, Жени ГЕРБ, Младежи ГЕРБ, Предприемачи ГЕРБ и Старейшини ГЕРБ, имат извънредно позитивно въздействие върху усъвършенстването на законодателната база в страната и образуването на сполучливи осведомителни акции.
Цветанов срещна представителите на немската делегация с резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той акцентира, че главният приоритет на председателството – европейската вероятност за страните от Западните Балкани е била сложена на най-високо европейско равнище и страната ни е съумяла да обезпечи последователност на тематиката по време на австрийското председателство. Цветанов изрази вяра, че евроинтеграцията на Западните Балкани ще откри място измежду целите и на румънското председателство, което започва на 1 януари 2019 година
От своя страна проф. Менле поздрави Цветанов за приемането на процедурните правила за парламентарен надзор на Европол в границите на парламентарното измерение на европредседателството. Проф. Урсула Менле поздрави ръководителя на ПГ на ГЕРБ и за избирането му с цялостен консенсус за представител на Съвместната група за парламентарен надзор на Европол в Управителния съвет на Агенцията.
На собствен ред Цветан Цветанов срещна гостите от Фондация „ Ханс Зайдел “ с работата на държавното управление на Бойко Борисов и ръководещото болшинство в Народното събрание. Той благодари на немските си сътрудници за дългогодишното съдействие, като акцентира, че тези отлични връзки градят мостове сред българския и немския народ. В края на срещата Цветанов благодари на проф. Менле, че към този момент 25 години Фондация „ Ханс Зайдел “ е същински сътрудник на правоохранителните органи и на гражданското общество в България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР