София. Пощенска марка на тема 2017 - Международната година на

...
София. Пощенска марка на тема 2017 - Международната година на
Коментари Харесай

Пощенска марка на тема „2017 - Международната година на устойчивия туризъм за развитие“ ще рекламира страната ни като туристическа дестинация

София. Пощенска марка на тематика „ 2017 - Международната година на устойчивия туризъм за развиване “ ще популяризира страната ни като туристическа дестинация. На церемонията по валидиране на марката участваха министърът на туризма – Николина Ангелкова, заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията - Димитър Геновски и художникът и реализатор на плана – Татяна Узунова.
Министър Ангелкова изясни, че пощенската марка дава опция на България да се показа като по-добра туристическа дестинация пред света, така страната ни е и един от най-активните членове на Световната организация по туризъм. „ Акцентирали сме върху културно-историческото ни завещание. Основният фокус, върху който работим, е да превърнем България в устойчива целогодишна туристическа дестинация “, сподели още тя и изясни, че през септември марката ще бъде показана на особено събитие в Китай, където ще участват повече от 100 министри и заместник-министри от целия свят.
Заместник-министър Геновски посочи, че задачата на новата пощенска марка е да притегли хора от целия свят да видят образците на българската архитектура и история от Античността и Средновековието. Той напомни, че тематиката за туризма влиза в българското маркоиздаване още в средата на 20 век. „ Понякога човек може да обиколи света с разглеждането на една сбирка пощенски марки. Убеден съм, че новата пощенска марка ще обиколи сбирките на филатеристите по света и ще украсява писмата, които изпращаме до нашите родственици и другари в чужбина. А това е отлично ентусиазъм за доста хора да включат България в своите пътувания “, сподели още Геновски.
Художникът на марката Татяна Узунова изясни, че при изработката е разполагала с едно напълно малко поле - 7x9 сантиметра, върху което да покаже опциите на българския туризъм, а със своите богати естествени и исторически дадености на България е извънредно мъчно да се ограничиш с няколко забележителности. „ Реших да се спра на историята и корените – на античните цивилизации, с които можем да изненадаме и да впечатлим голям брой туристи – Казанлъшката гробница и Рилския манастир. За обединяването им на помощ пристигна признакът на вечността, на придвижването, на напредъка, на слънцето – кръгът. Това е най-древният и тайнствен знак без начало и край - знак на безкрайност. Кръгът отбелязва небето, вселената и на него постоянно са преписвали вълшебен защитни функционалности. Надявам се, че не звучи патосно, само че дано и тези кръгове с античната тракийска и с днешната християнска символика да пазят България! “, приключи Татяна Узунова.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР