София. Положителните ефекти от смяната на часовото време са това,

...
София. Положителните ефекти от смяната на часовото време са това,
Коментари Харесай

Пенчо Маркишки, физик: Смяната от лятно към зимно време е по-малък стрес за хората, тъй като си почиват с един час повече

София. Положителните резултати от промяната на часовото време са това, че по-ефективно се употребява светлата част на денонощието, което в действителност е и концепцията на тази мярка, въведена много от дълго време. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ физикът в Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория при Българска академия на науките (БАН) Пенчо Маркишки за прекосяването от лято към зимно часово време. „ Лошата страна е, че това е това е един тип стрес за хората. Сега по-малко, защото си почиват един час повече. Това по-скоро идва добре, само че при прекосяване на пролет към лятно часово време, тогава си е стрес за множеството хора, защото това значи 1 час по-ранно ставане с всички произлизащи от това неудобства “, разяснява Маркишки. По думите му обаче са дълги полемиките по какъв начин това се отразява на хората – дали се отразява и по какъв метод.
„ Там към този момент доста експерти изричат друго мнение – от цялостно отказване на тази мярка до мнението на последователите, които оправдават това с оглед икономията на сила, която осъществят по този метод “, сподели още Пенчо Маркишки.
Люба АЛЕКСИЕВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР