София. По покана на Общинските власти в Цариброд, проф. Пенчо

...
София. По покана на Общинските власти в Цариброд, проф. Пенчо
Коментари Харесай

Делегация на НСА „Васил Левски“ посети град Цариброд по повод празника на града

София. По покана на Общинските управляващи в Цариброд, проф. Пенчо Гешев, ректор на НСА „ Васил Левски “ и проф. Лозан Митев участваха на годишния празник на общината. Това оповестиха от КИЦ - Босилеград . Тази покана е самопризнание за устойчивото съдействие и положителните вероятности за взаимна активност сред спортния клуб „ Младост “, учебните заведения, общинските управляващи на Цариброд и НСА „ Васил Левски “ ориентирана към развиването на спорта и обезпечаване на условия за висше спортно обучение на младите спортни гении от града.
Честванията в Цариброд свързани с отбелязването на християнския празник Мала Богородица, събраха огромен брой държавни, публични, културни дейци и локалното поданство по отношение на реализацията на сполучливи и значими планове в града като значим възел в строителство на автомагистралата Белград-София. Сред присъстващите бяха и зам. министър ръководителя на Сърбия Зорана Михайлович, посланикът на Република България Радко Влайков, генералния консул Едвин Сугарев, дипломати, предприемачи и голям брой жители.
Проф. Пенчо Гешев честити празника на кмета на града, доктор Владица Димитров, ръководителя на Общинския съвет Зоран Джуров, спортни деятели, общественици и остарели и нови ученици на ВИФ - НСА „ Васил Левски “.
В чест на празника делегацията на НСА „ Васил Левски “ посети историческия Нешков връх, където ректора проф. Пенчо Гешев постави цветя на костницата в символ на респект към жертвите на Сръбско-Българска война от 1885 година която през днешния ден е превърната в знак на Сръбско-Българското помиряване.
НСА „ Васил Левски “ има обичайно позитивно въздействие върху развиването на спорта в Цариброд и изобщо в Западните околности още от началото на своето основаване. Преподавателя от Академията Веселин Темков и експерти по баскетбол учредяват първия клуб в града и в действителност дават началото на баскетбола в Сърбия през 40те години на ХХ в. От края на 60те години на ХХ в. във ВИФ, а през днешния ден НСА „ Васил Левски “ сполучливо се образоват бъдещи спортни експерти както в Цариброд, по този начин и в Босилеград, с което школата на Академията способства за развиването на спорта и запазване на младото потомство в Западните околности.
Именно поради това, по време на своя престой делегацията на НСА „ Васил Левски “ имаше многочислени неофициални срещи с доста ученици на Академията и елементарни жители.
НСА „ Васил Левски “ посредством културните центрове и спортните клубове в Босилеград и Цариброд е неведнъж е оказвала подпомагане и подготвеност за взаимна работа в полза на развиването на спорта и доближаването на младите ни сънародници от двете страни на границата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР