София. По електронен път ще се проверява наличието на валидна

...
София. По електронен път ще се проверява наличието на валидна
Коментари Харесай

Електронно ще се проверява валидността на застраховка гражданска отговорност при техническите прегледи

София. По електронен път ще се ревизира съществуването на годна застраховка „ Гражданска отговорност на автомобилистите “ в пунктовете за механически прегледи. Мярката е в сходство с политиката на държавното управление и поръчката на министър Николай Събев за понижаване на административната тежест за крайния консуматор и унищожаване на хартиените документи. Това оповестиха от Министерството на превоза и известията .

Проверката ще става автоматизирано посредством построената връзка за продан на данни сред системите на ИА „ Автомобилна администрация “ (ИААА), Министерството на вътрешните работи (МВР) и Гаранционния фонд (ГФ). Към момента в техническите пунктове се правят електронни инспекции за съществуване на налози и за регистрацията на автомобила, а към този момент не е належащо притежателите на коли да показват на хартия и застраховката „ Гражданска отговорност “ преди прегледа.

При посещаване в пункт за механически обзор, водачите на леки коли ще би трябвало да носят само свидетелството за регистрация на автомобила и документ за идентичност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР