София. От свое име и от това на колегите ми

...
София. От свое име и от това на колегите ми
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС: Ще дадем помощ и съвет на бъдещото правителство, но и ще осветяваме и сочим всяка негова грешка

София. От свое име и от това на сътрудниците ми давам обещание, че в случай че държавното управление, което ще образуват напълно скоро четирите партии, има потребност от помощ и съвет от наша страна, освен поради политическата мъдрост, която вие, господин президент, отличихте, само че и поради опита ни, ще я получат. Освен това, давам обещание, че всяка неточност ще бъде осветявана и посочена. Не единствено тъй като позицията на съпротива го изисква, а тъй като с цел да има положително ръководство, е нужно да има мощна и знаеща съпротива. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ в 47-ото Народно заседание Десислава Атанасова по време на консултациите при президента за съставяне на постоянен кабинет, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ При вас сме, с цел да заявим своята позиция като съпротива на формиращото се ляво демократично ръководство. Месеци на чегъртане и репресии белязаха тази година. Най-силно, във връзка с симпатизантите и членовете на коалиция ГЕРБ-СДС. Въпреки това, нашата коалиция е втората политическа мощ в 47-ото Народно заседание. Заради тези над 600 000 български жители, които за следващ път ни дадоха доверието си, подсигуряваме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима съпротива. Със мощни и непримирими позиции във връзка с отстояването на демокрацията, законността и спазването на Конституцията “, увери тя.

Тя изрази противоречие с позитивната оценка на президента за работата на назначените от него два служебни кабинета.
„ Вашият оптимизъм не съответствува с нашата оценка, тъй като съгласно нас служебното държавно управление не съумя да отговори на упованията на българските жители във връзка с няколко рецесии. Вероятно това ще е тематика и в идните диспути по съставяне на държавно управление. Разбираме, че сътрудниците имат желание да предлагат и служебни настоящи министри в бъдещото постоянно държавно управление. Не оценяваме оптимистично това, което следва за България. Напротив. Реалната оценка е, че предстоят рецесии. Трябва единство. Трябва нов вид разговор сред партиите в Народното събрание. Трябват мостове “, акцентира Атанасова.

Според нея българското общество е прекомерно разграничено, а това е заслуга и на служебното държавно управление, и на президентската институция.
„ Надявам се с началото на новия ви мандат, господин президент, стилът на ръководство да е различен. Сериозно ни безпокои, че откакто репресивните органи на страната посещаваха членове и симпатизанти на избрани политически партии, по-късно университети, през днешния ден има навлизане в българска медия. Считам, че политическите партии, политиците и президентската институция би трябвало да бъдат поръчител освен за свободата на жителите, тяхното изложение, само че и за свободата на словото в медиите. В този смисъл приканвам и президентската институция да вземе отношение. Тъй като към момента служебното държавно управление е директно подчинено на Вас, да съберете нужната информация за какво и кой е издал заповед една медия, макар сериозна към служебното държавно управление, политици и президентската институция е осъмнала с барикадиран вход и неспособност публицистите да заемат работните си места “, сподели още Десислава Атанасова.
Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР