София остава без нощен транспорт до есента. Миналата година той

...
София остава без нощен транспорт до есента. Миналата година той
Коментари Харесай

София остава без нощен транспорт до есента

София остава без нощен превоз до есента. Миналата година той беше спрян, с цел да се лимитират загубите към коронакризата. Общинският съвет занапред ще взема решение по кое време да възобнови услугата за жителите, само че съгласно част от съветниците, това няма да се случи преди месец септември.

От " Спаси София " упорстват нощният превоз да тръгне по-рано и оферират датата първи юли.

" Това е услуга, която съществува във всеки един град, който има претенциите да живее 24/7, който има претенциите да бъде актуален съвременен град с бизнес, който не работи от 9.00 до 18.00 часа. Има задоволително доста сфери на публичния живот, които имат друго работно време и тези хора заслужават също да имат опция за пътуването си през нощта, а освен персонален автомобил или скъпо такси ", съобщи Борис Бонев, самостоятелен общински консултант от " Спаси София ".

Голяма част от жителите на столицата поддържат концепцията. Общинските съветници занапред ще вземат решение по кое време да възстановят нощната линия. Тя обаче не е включена в настоящата рамка за публичния превоз до есента и по тази причина не се чака да бъде пусната по-рано.

" Не мисля, че е стопански целесъобразно преди месец септември да се възвръща нощният превоз. Още повече, че билет системата, която към този момент работи, демонстрира, че несъмнено има дисбаланс в натоварването. Тоест има линии, които се движат съвсем празни или избрани курсове от тези линии ", добави Карлос Контрера, ръководител на Комисията по превоз в СОС.

Обсъждат се и промени, свързани с маршрутите, разписанията и заплащането на нощния превоз.

Стажант-репортер: Златина Иванова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР