София очаква първите си експресни линии. Новите маршрути ще бъдат

...
София очаква първите си експресни линии. Новите маршрути ще бъдат
Коментари Харесай

Две експресни автобусни линии в София предлага заместник-кметът по транспорт

София чака първите си експресни линии. Новите направления ще бъдат 109 и 110 и ще се движат в делнични дни.

По този метод ще се заобикаля натоварването в центъра. Разработва се проект и за нови денонощни линии. Предвижда се да бъдат направени и спирки по избор за множеството крайградски линии.

Предложението е на заместник-кмета по превоз, а нововъведенията ще бъдат разисквани от общинския съвет. Ако бъдат утвърдени, линиите ще бъдат пуснати през есента.

От " Лозенец " ще можете да пътувате до бизнеспарка, а 110-а линия - от " Тодор Каблешков " отново до бизнес парка ще може да пътувате. Линията минава през " Бъкстон " - " Т. Каблешков ", Околовръстното, бизнес парка и оттова - по " Александър Малинов ". 109-а линия, знаете, все още " Лозенец " не се свързва директно с бизнес парка, а обръщалото при бул. " Арсеналски ", оттова по " Черни връх " ще можете да се свържете отново с Околовръстното. До бизнес парка ще пътувате за 8 минути, а при 110 линия ще можете от пътния възел на бул. " България " и Околовръстното. До бизнес парка ще може да се пътува за 11 минути ", изясни Кристиян Кръстев, зам.-кмет по превоз в Столичната община.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР