София. Обстановката след валежите е под непрекъснат контрол, най-тежко остава

...
София. Обстановката след валежите е под непрекъснат контрол, най-тежко остава
Коментари Харесай

МВР: Обстановката след валежите е под непрекъснат контрол, най-тежко остава положението в кюстендилското село Гърляно

София. Обстановката след преваляванията е под непрестанен надзор, най-тежко остава ситуацията в кюстендилското село Гърляно. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи във връзка със обстановката в страната към 12.00 часа. Няма застрашени хора, ситуацията след преваляванията е под непрестанен надзор, пожарни екипи работят за отводняване
Кюстендил.
В региона на терен работят екипите на ПБЗН досега са реагирали на 7 сигнала за наводнени изби и пътна инфраструктура. Най-тежко остава ситуацията в с. Гърляно, където от 8 часа е оповестено отчасти бедствено състояние. Река Бистрица при с. Гърляно е с нараснало водно равнище.
В с. Ваксево, община Невестино река Елешница е заляла шест двора на къщи. Опасност има за приземния етаж на една къща. Привлечена е тежка техника от с. Невестино която пътува към с. Ваксево за ограничение прилива на реката към къщите.
Екипи на пожарната са евакуирали двама души от къща в град Дупница – повода е срутила се подпорна стена на р. Отовица.
Перник.
В Перник и Радомир са постъпили голям брой сигнали за наводнения по пътната инфраструктура и в изби. На терен работят 7 екипа на ПБЗН - 2 в Радомир и 5 - в Перник. Няма застрашени хора.
На територията на област Перник са отработени над 30 сигнала и е осъществено отводняване на учебни изби и избени пространства на частни домове. В село Негованци са наводнени 6 къщи в ниската част на обитаемото място. От тях е евакуирано семейство, което е настанено при родственици. Причината за наводнението е огромния водосбор от Колош планина над селото.
София-град.
В СДПБЗН все още са получени над 150 сигнала за наводнена пътна инфраструктура, изби и избени пространства. На терен работят 12 екипа. Няма застрашени хора.
В областите с продължаващи превалявания продължава наблюдението на водоемите.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР