София. Общо 8800 хора с увреждания са започнали работа чрез

...
София. Общо 8800 хора с увреждания са започнали работа чрез
Коментари Харесай

Общо 8 800 хора с увреждания са започнали работа чрез посредничеството на бюрата по труда през 2021 г.

София. Общо 8800 хора с увреждания са почнали работа посредством посредничеството на бюрата по труда през 2021 година, оповестиха от МТСП. Това демонстрират данните в годишния доклад за осъществяване на политиката за правата на хората с увреждания през предходната година. От тях 2931 хора с увреждания са били наети на субсидирани работни места с финансиране от държавния бюджет и по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. Държавата е финансирала и образованията на 628 души с увреждания.
Статистиката демонстрира, че през 2021 година като безработни в бюрата по труда са били регистрирани 11 996 души с понижена продуктивност. Броят им понижава с 432 спрямо 2020 година или с 3,5%.
През предходната година 19 души с трайни увреждания са получили средства за започване и развиване на независима стопанска активност. Финансирането за застраховане на разноските по плановете им е общо 365 646 лева и e осигуренo от Агенцията за хората с увреждания. Със средствата са основани компании в областта на услугите като заведения за хранене, хранителни магазини, козметични услуги, къща за посетители, фотографски услуги, транспортни услуги.
Агенцията за хората с увреждания е финансирала и 45 плана за създаване на налична жилищна среда. Със средствата са построени рампи, подемни платформи, асансьори в жилищни здания и прилежащите към тях пространства. През 2021 година са обезпечени средства и за 5 плана за пригаждане на лек автомобил за ръководство от хора с трайни увреждания или за закупуване на приспособено моторно транспортно средство. Общата стойност на финансираните контракти по Националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност през предходната година е над 1,7 млн. лева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР