София. Община Созопол сигнализира министъра на финансите и Националното сдружение

...
София. Община Созопол сигнализира министъра на финансите и Националното сдружение
Коментари Харесай

Община Созопол сигнализира министъра на финансите и Националното сдружение на общините за завишените в пъти размери на фактурите за ел.енергия

София. Община Созопол алармира министъра на финансите и Националното съдружие на общините в Република България за повишените в пъти размери на фактурите за ел.енергия за последните месеци. Това оповестиха от Община Созопол .

" Това провокира съществени терзания в Тихомир Янакиев по отношение на финансовото положение на Общината за 2022 година, защото тя се намира в проект за финансово излекуване, който досега се съблюдава прецизно и всички доходи и разноски са оптимално усъвършенствани и съобразени с него. Ако се наложи разноските да бъдат понижени още за сметка на електричеството, то това би довело до занижаване качеството на живот на популацията на територията на общината, което не трябва да бъде допускано. Сметката на Община Созопол за 2020 година е в размер на 475 570 лева, а за 2021 година тя е над 2 пъти по-висока и към този момент надвишава 1 089 000 лева Вземайки поради последната фактура за м. декември 2021 година, която е в размер на 226 000 лева и това че за същия месец през 2020 година е 53 000 лева, и в случай че цената на тока продължава да пораства, то би следвало в бюджета за 2022 година да бъде заделен запас в размер на най-малко 2 000 000 лева, което се равнява на съвсем цялата финансова стратегия, планувана за актуалната година ", показват от локалната администрация.

„ Моля да намерите механизъм за съответно решение на създалия се проблем, като подкрепите освен нас, а всички останали Общини в страната “, написа в писмото си кметът Тихомир Янакиев и предлага Общините като административни структури да бъдат върнати още веднъж към контролирания пазар на ел. сила.

Кметът Янакиев към този момент е подхванал инспекции и разбор на потреблението на всички юридически и физически лица, ползващи ел.енергия посредством подотчетни на Общината електромери, след което ще им бъдат направени рекомендации за по-икономично ползване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР