София. Обсъждаме в ЦИК да бъде обявена нова обществена поръчка

...
София. Обсъждаме в ЦИК да бъде обявена нова обществена поръчка
Коментари Харесай

Росица Матева, ЦИК: Обсъждаме в ЦИК да бъде обявена нова обществена поръчка за доставка на допълнителни устройства

София. Обсъждаме в ЦИК да бъде оповестена нова социална поръчка за доставка на спомагателни устройства. Това сподели представителят на Централната изборна комисия Росица Матева по време на брифинг, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Обществената поръчка, която беше оповестена за доставка на 1600 устройства, беше прекъсната, защото и двете подадени предложения надвишаваха оптималната планирана стойност, оповестена по поръчката. Обсъждаме в ЦИК да бъде оповестена нова социална поръчка за доставка на спомагателни устройства. В момента обсъждаме и не сме взели решения дали да бъдат още веднъж 1600 или да закупим малко повече с оглед събитието, че по този начин както предвиждат социолози и политолози да има по-висока изборна интензивност ", сподели още Росица Матева.

По думите й, когато са оповестили публичната поръчка, не са била утвърдена план-сметката за изборите.

Тя посочи, че на интернет страницата на ЦИК в секцията за гласоподаватели в изборите за президент и вицепрезидент има качена информация за адресите на изборните секции, както и броя на гласоподавателите съгласно предварителните изборни описи. Секциите ще бъдат 11 643- Обръщам внимание, че това са планиран брой секции. По предварителни изборни описи броят гласоподаватели са 6 млн. 708 хиляди 189.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР