София. Областите, в които степента на защита на населението е

...
София. Областите, в които степента на защита на населението е
Коментари Харесай

МЗ: Областите с по-ниска степента на защита на населението може да станат огнища, където занапред COVID-19 да „пламва“ и да „затихва”

София. Областите, в които степента на отбрана на популацията е по-ниска, може да станат самобитни огнища, където отсега нататък вирусът да „ пламва “ и да „ затихва ”. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването . Според Министерството специалистите са безапелационни, че COVID-19 би трябвало да бъде следен.

„ Кога ще преодолеем пандемията зависи от редица фактори, измежду които: каузи на хората, построили имунитет против коронавирусната зараза след преболедуване и/или ваксинация; степента/ефективността на постигнатата защита; профила на вероятно зародилите нови разновидности на вируса “, показаха от здравното министерство.

„ Появата на „ притеснителни “ разновидности и разновидностите е разследване от размножаването и изменянето на вируса в инфектираните хора. Това значи, че колкото по-голям е броят на уязвимите на SARS-CoV-2 хора, толкоз по-дълго време и при по-висока възможност за изменяне ще продължи разпространяването на вируса. Същевременно учените предизвестяват, че областите, в които степента на отбрана на популацията е по-ниска, може да станат самобитни огнища, където отсега нататък вирусът да „ пламва “ и да „ затихва “. Ваксинацията против COVID-19 може да предотврати това “, допълниха от Министерството.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР