София. Новото правителство, колкото и да е либерално, не бива

...
София. Новото правителство, колкото и да е либерално, не бива
Коментари Харесай

Акад. Георги Марков: Новото правителство, колкото и да е либерално, не бива да отстъпва от нашите национални интереси – надграждането над историята не може да бъде над фалшификации

София. Новото държавно управление, колкото и да е демократично, не трябва да отстъпва от нашите национални ползи. Надграждането над историята не може да бъде над фалшификации. Това сподели в изявление за Агенция " Фокус " историкът акад. Георги Марков във връзка идната рез 2022 година 5-а година от подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие с Република Северна Македония.

Според него северномакедонците въобще не са за Европейски Съюз при по
ложение, че издават сборника на Братя Миладинови като „ Македонски национални песни “.

„ Да не приказваме, че нарушават човешките права на македонските българи и че разрушават българските войнишки гробища и се гаврят с тях титовистите. Крал Александър не унищожи войнишките гробища, тъй като това е някогашен съперник, а титовистите 60-те години унищожиха българските войнишки гробища. Нищо европейско, нито човешко има в това “, сподели акад. Марков.

Той изясни, че приказва като историк и доста хора, които не са историци си споделят, че би трябвало да се гледа бизнесът, кулоар номер 8, инфраструктурата, вложенията и търговията с Република Северна Македония.
„ Да, само че не може да продаваме историята си. Парите и бизнесът не са над историята “, сподели още акад. Георги Марков.

Деница КИТАНОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в раздел „ Мнение “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР