София. Национална компания индустриални зони“ ЕАД ще бъде партньор на

...
София. Национална компания индустриални зони“ ЕАД ще бъде партньор на
Коментари Харесай

„Национална компания индустриални зони“ ще си партнира с Община Стара Загора в проекта „Индустриална зона Загоре“

София. „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД ще бъде сътрудник на Община Стара Загора по реализацията на плана „ Индустриална зона Загоре “ ЕАД. Това оповестиха от пресцентъра на НКИЗ . Преди към месец Община Стара Загора записва общинско сдружение и предложения НКИЗ да стане акционер в него. В момента националната компания се чака да получи единодушие от принципала си, Министерството на стопанската система, да се включи в плана.
Целта на партньорството на НКИЗ с Община Стара Загора са взаимните дейности за привличане на вложители и развиване на зона „ Загоре “. „ Индустриална зона Загоре “ ЕАД, в което са апортирани три парцела, ще има капитал в размер на близо 10 милиона лв..
Общината е отредила за развиване на индустриална зона терен от 115 дка, ситуиран в кв. „ Зора “ на Стара Загора. Имотите се намират наоколо до пътя Стара Загора – Бургас, на 10 километра от автомагистрала „ Тракия “.
Теренът е равнинен, ситуиран е в урбанизирана територия и е подобаващ за създаване на промишлен парк. В непосредственост до него минават линии на градския превоз, а до границата на имота има ток, вода, газ, канализация.
Причина за старта на новия план на НКИЗ в Стара Загора за реализирането на индустриална зона взаимно с общината е засиленият капиталов интерес към града. Решението за основаване на акционерно сдружение за създаване на съвременен промишлен парк беше подкрепено единомислещо от Общинския съвет в Стара Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР