София. Наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на

...
София. Наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на родината във войната

София. Наш родолюбив дълг е да не допуснем въвличането на родината ни във войната. Това съобщи президентът Румен Радев, който направи послание към народа по случай Първи май - Международния ден на труда, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. Той уточни, че Деня на труда към този момент век и половина въодушевява битките за обществена и социална правдивост.

„ 8-часовият работен ден, платеният отпуск, компенсациите за безработица и всички обществени придобивки, на които се радваме през днешния ден – не са получени безплатно. Те са извоювани с волята и напъните на няколко генерации.
Войната е най-зловещият зложелател на труда. Опустошението заличава съзиданието, граденото с епохи – изчезва за секунди.

Тази година посрещаме празника, до момента в който в сърцето на Европа отекват детонации. Цели градове са в руини. България към този момент понася косвени вреди в тази война в енергетиката и стопанската система, а растежът на цените потапя от ден на ден българи под линията на бедността.

Рискът войната да ескалира като общоевропейска и даже международна е действителен. Нашите домове, децата ни, татковина и природа могат да станат жертва на тази ескалация. Има политици, които са подготвени да създадат тази рискова стъпка, да заложат бъдещето на България в полза на свои користни цели.

Нека не забравяме, че войната е бизнесът на демагозите, такива има във всяка страна. Чуждият живот, този на елементарните хора е стоката, с която те се разплащат между тях. Трябва да осъзнаем, че ничия политическа измама не би трябвало и няма правото да залага живота на почтения, работещ човек, да унищожава достиженията на човешката цивилизация, съзиждани с труда на поколенията преди нас.

В тези времена на тествания, наш човешки дълг е да оказваме помощ на потърпевшите от войната. България е и ще остане съпричастна с всички, които търсят избавление от този жесток братоубийствен спор. Но наш родолюбив дълг е да не допуснем въвличането на родината във войната. Да не се подаваме на милитаристките апели, с които стартира всяко клане. Да не допуснем пристрастеностите от войната да се пренесат у нас, да не поносим политически шарлатани да ги разпалват за своя приложимост.

Като офицер съм посветил живота си на сигурността на България и оставам правилен и на тази задача, и през днешния ден. Ще работя за нея и отсега нататък. В днешния празничен ден, желая да благодаря на всички Вас, които с честност и старание градите бъдещето на страната ни “, сподели в умозаключение президентът Радев.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР