София. Над милиард вече са изплатени по мерките за запазване

...
София. Над милиард вече са изплатени по мерките за запазване
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Над милиард лева вече са изплатени по мерките за запазване на заетостта, като до май са осигурени всички плащания в условията на пандемия

София. Над милиард към този момент са изплатени по ограниченията за опазване на заетостта. До май месец сме подсигурили всички заплащания, които даваме в изискванията на пандемия. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на държавното съвещание, оповестиха от държавната осведомителна работа .

„ 300 000 работни места са непокътнати по мярката 60/40 и досега са изплатени над 1 милиард лв.. Плащанията по нея не престават до 31 май “, осведоми министърът на труда и обществената политика Деница Сачева. По мярката 80/20 са изплатени 153 милиона лв. за опазване на близо 30 000 служащи в трите бранша „ Хотелиерство и ресторантьорство “, „ Транспорт “ и „ Туризъм “. 54 милиона лв. са изплатени на 50 000 чиновници служащи и чиновници по мярката „ Запази ме “ и по мярката 75/0. Министър Сачева съобщи още, че над 50 000 са кандидатствалите фамилии по мярката за подкрепяне на фамилии, чиито деца учат в онлайн режим като досега са изплатени 44,5 милиона лв. за 41 898 фамилии. Продължава и мярката за разпределяне на средства за детегледачки като до този миг 6592 фамилии употребяват детегледачка със средства от Министерство на труда и обществената политика.

161 213 безвъзмездни винетки са обезпечени за хората с увреждания, които са с 50 и с над 50% понижена работоспособност. „ Договорите, настоящи за персоналните асистенти, които костват за цялата тази година 214 милиона лв., все още са 36 181. Миналата година средствата са били 92 милиона лв. “, посочи министър Сачева.

„ Виждате тези, които толкоз доста приказват, с цел да пазят хората в неравностойно състояние, какъв брой пари е имало отпуснати за тях в предходни държавни управления “, акцентира министър-председателят. Премиерът означи, че средствата по програмата за персонални асистенти на хората с увреждания са се усили двойно по отношение на предходната година, а хората получили безвъзмездни винетки са 161 213. „ Така че доста елементарно може да се направи сравнението по метода, по който се грижим ние за тях и тези, които се пробват да кажат, че ги съставляват “, уточни още министър-председателят. Бойко Борисов съобщи, че идващото държавно управление ще взема решение дали и по какъв метод да бъдат продължени ограниченията за подкрепяне на хората и бизнеса.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР