София. На 21.06.2021 г. /понеделник/, в 14.00 часа ще се

...
София. На 21.06.2021 г. /понеделник/, в 14.00 часа ще се
Коментари Харесай

Във ВМА ще се проведе тържествено освещаване на реновирания Операционен център на 21 юни

София. На 21.06.2021 година /понеделник/, в 14.00 часа ще се организира тържествено освещаване на реновирания Операционен център на Военномедицинска академия /ВМА/. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение .

На събитието ще участват министърът на защитата Георги Панайотов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Операционният център включва 20 модулни операционни зали на международно равнище. Те са оборудвани с най-съвременната здравна техника, според стандартите за окомплектоване на хирургическите зали за осъществяване на високоспециализирани оперативни действия.

Залите са облицовани с панели от неръждаема стомана, които на процедура нямат период на валидност. Изградени по този метод, те са извънредно лесни освен за поддръжка, само че и за проверка - панелът се смъква за няколко минути и се слага за същото време. Това значи, че операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова инсталация в рамките единствено на няколко часа. Подменени напълно са климатизацията, вентилацията, ВиК и електроинсталацията.

Подобрените условия ще допринесат за реализирането на високоспециализирани и в цялостен размер хирургични действия и даването на медицински услуги по запазване здравето на популацията и персоналния състав на Министерство на защитата и Българската войска.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР