София. Може да се стигне до правен прецедент, ако се

...
София. Може да се стигне до правен прецедент, ако се
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Може да се стигне до правен прецедент, ако се приеме предложението за промени в Изборния кодекс на „Има такъв народ“ за разформироване на настоящата ЦИК

София. Може да се стигне до юридически казус, в случай че се одобри предлагането за промени в Изборния кодекс на „ ИТН “ за разпускане на актуалната ЦИК. Това сподели пред публицисти ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, откакто внесе тъжба в Конституционния съд за наложения от Народното събрание мораториум върху избрани дейности на държавните органи, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Внесохме искане за оповестяване на противоконституционно решението на Народното събрание, както и искане на тълкувателно решение във връзка с мораториума. Имаме и изключително искане за експедитивност на произнасянето, защото има текст от решението във връзка с лечебните заведения “, съобщи Атанасова.

„ Считаме, че в миг на пандемия е извънредно мъчно лечебните заведения да се оправят със възбраната в мораториума да не разполагат с недвижимото и движимото имущество. Нашето искане е ориентирано против решение, което жестоко погазва Конституцията на Р България “, добави тя. По думите ѝ се лишават пълномощия на други управляващи, а въпреки всичко имаме разделяне на управляващите в България, според Конституция. „ Може да се стигне до юридически казус, в случай че се одобри предлагането за промени в Изборния кодекс на „ ИТН “ за разпускане на актуалната ЦИК и назначение от президента на нова, то до момента в който важи този мораториум той не може да го направи, в случай че сме в обстановка на предизборна конюнктура “, сподели още Десислава Атанасова.

Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР