София. Младите социалисти планират предизборна кампания на терен с интересни

...
София. Младите социалисти планират предизборна кампания на терен с интересни
Коментари Харесай

Габриел Вълков, БСП-София: Предлагаме за второ и трето дете да се дават по десет минимални заплати

София. Младите социалисти възнамеряват предизборна акция на терен с забавни мероприятия, които до момента никоя политическа партия не е провела. Това сподели Габриел Вълков, ръководител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София, член на Националния и на Градския избирателен щаб на партията, за предаването “Софийска естрада ” на Радио “Фокус ” . Той изясни, че една от плануваните начинания в София е следене навън на футболни срещи от Европейското състезание. Вълков посочи, че главната тематика е „ Спорт “, тъй като това е нещо, което интересува младежите. Според него на тях малко или доста към този момент им е омръзнало да слушат единствено за кавги. “Планираме огромен маратон в София, огромно спортно събитие, на което да поканим всички младежи. Маратонът ще има награден фонд от 1000 лв., който ще бъде за благотворителна идея, определена от спечелилия в събитието. ”
Идеята на младите социалисти е да изведат акцията отвън рамката, отвън това, което всеки е привикнал да вижда по време на предизборна акция. Политиката е значима, разяснява ръководителят на младите социалисти, и тя няма да бъде загърбвана, само че концепцията е този диалог да бъде неофициален сред младежи, а не в познатата форма на изявление по малкия екран.
Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия ще заложи и на онлайн акцията в обществените мрежи, посредством съвременни способи на връзка - къси послания, които да разкриват идеите за по-доброто бъдеще.

Габриел Вълков увери, че представителството на младежите в листите на Българска социалистическа партия не е по никакъв начин малко и че партията има най-голямото и най-активно младежко обединяване в политическата система на България. “Имаме наши представители в листите в цяла България. Като младежи сме окуражени да променяме както партията, по този начин и България. Т.е. ние постоянно настояваме за колкото се може повече младежи, нови лица в листите, тъй като съгласно нас това е извънредно значимо. Както видяхме и след последните парламентарни избори, хората търсят нови лица, търсят смяна в политическата система. ”
Габриел Вълков разяснява, че едно от главните неща, които Българска социалистическа партия предлага, е фамилно подоходно облагане за млади фамилии, което е и част от решаването на казуса с демографската рецесия. “За второ и за трето дете да се дават по 10 минимални заплати. В момента минималната заплата е 650 лв. – да се дават 6500 лв. за всяко второ и трето дете. Като несъмнено и двамата родители да бъдат работещи, т.е. да имат трудов контракт най-малко една година преди раждането на детето, с цел да може да се подтикват работещите хора в България.
Много хора не знаят какво предлага Българска социалистическа партия, не наблюдават политическата конюнктура и по тази причина една от главните ни цели е да разпространяваме нашите послания. ”
Младежката организация на Българска социалистическа партия е уверена, че тези планове са изцяло реалистични, само че с цел да се случат всеки младеж би трябвало да се бори против голямата корупция в страната. “Намалим ли корупцията, ще има пари за всичко. Това би трябвало да го знае всеки младеж и да се бори за тази смяна, с цел да може да се осъществят сходни обществени ограничения, които да спасят България. Както знаете, 50 000 души всяка година напущат страната, един регионален град изчезва. Това е голям проблем и наша съществена задача е да го решим, преди България да е изчезнала. ”

Габриел Вълков подчертава, че главният фокус в предизборната акция ще бъде да покажат на младежите, че те могат да взимат решенията в страната. “Според нас младежите малко ги е боязън, от една страна. От друга страна, не се интересуват от политиката. От трета страна, мислят, че тя е безсмислена. Искаме да им покажем, че не е по този начин, че посредством политиката може да бъде решен всеки проблем, който имат. За нас това е съществена задача – да покажем, че бъдещето на България, бъдещето на София и на цялата страна е в ръцете на младежите ”, разяснява ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София Габриел Вълков.

Росица АНГЕЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР