София. Министерският съвет ще стартира процедурата по отпускане на 1

...
София. Министерският съвет ще стартира процедурата по отпускане на 1
Коментари Харесай

Правителството ще отпусне 1 милион лева за реновиране на стадион „Спартак“ във Варна

София. Министерският съвет ще започва процедурата по разпределяне на 1 млн. лв. от държавния бюджет за създаване на нов футболен терен, съблекални и трибуни на стадион “Спартак ” във Варна. Проблемът с базата беше изложен на среща на управлението на ФК " Спартак " -Варна и представители на почитател клуба с премиера Бойко Борисов. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
Кметът на Варна Иван Портних, който участваше на срещата сподели, че на идващото съвещание на Общинския съвет на Варна ще се прегледа предложение за връщане на парцелите в благосъстоятелност на общината. Той пое ангажимент, че при позитивно гласоподаване от Общинския съвет, Общината ще даде Стадион “Спартак ” и прилежащите му спортни уреди за прилагане на клуба. За цялостното реновиране въз основата са нужни 1 млн. лв.. Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент отпущането на сумата да бъде прегледано на съвещание на Министерския съвет.
На диалозите участваха министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
" Имаме подготвеност да стартираме правенето на план за възобновяване на тревното покритие на стадиона и ще създадем всичко належащо, с цел да може тимът да се завърне вкъщи ", увери спортният министър Красен Кралев.
Ремонтът на спортния обект може да бъде осъществен от Министерството на младежта и спорта като задачата е това да стане преди 28 август 2018 година – денят, в който се празнуват 100 години от основаването на варненския футболен клуб.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР