София. Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление

...
София. Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти

София. Министерският съвет одобри решение за безплатно даване за ръководство на археологическа недвижима културна полезност - обществена държавна благосъстоятелност, на община Мездра за период от 10 години. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Предмет на решението е единична археологическа недвижима културна полезност с категория „ национално значение “ - „ Антична и средновековна цитадела Калето “, залежи се в област Враца, община Мездра дружно с териториалния обсег на недвижимата културна полезност, представляващ аграрен парцел с повърхност 2 560 кв. м. Дейностите, свързани с запазване на културната полезност и реализирането на други научни, културни, просветителни и туристически действия ще се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание от Регионалния исторически музей - Враца.

Министерският съвет одобри също Решение за предоставяне на единодушие за продажба на обособена част - недвижими парцели, благосъстоятелност на МБАЛ " РАХИЛА АНГЕЛОВА " АД, гр. Перник. Лечебното заведение е комерсиално сдружение със смесено държавно и общинско присъединяване в капитала, като правата на страната се упражняват от министъра на опазването на здравето. Обособената част от лечебното заведение включва постройка, находяща се в гр. Перник, кв. „ Драгановец “, със застроена повърхност от 294 кв. м, с предопределение - хангар, хранилище, гараж, и постройка в гр. Перник, кв. ’’Драгановец “, със застроена повърхност от 62 кв. м, с предопределение - административна, делова постройка. Имотите не се употребяват за активността на сдружението и са с отпаднала нужда за лечебното заведение. Същевременно генерират разноски, заради което управлението на лечебното заведение е декларирало предпочитание за освобождение от недвижимите парцели посредством продажба. Паричният запас, получен от продажбата на парцелите, ще остане в лечебното заведение и ще се употребява в сходство със ЗЛЗ и ЗПСК.

С друго решение на Министерския съвет се отчуждават парцели - частна благосъстоятелност, за реализация на Подобект 26 „ Пътен прелез на км 220+220 “ в землището на с. Церковски, община Карнобат. Той включва създаване на пътен надлез на км 222+187 от Позиция 2 „ Премахване на прелезите и създаване на надлези/подлези за жп сектор Пловдив - Бургас “ от Проект „ Рехабилитация на железопътен сектор Пловдив - Бургас “, Фаза 2 “. Средствата за обезщетяване на притежателите, респективно правоимащите лица, на засегнатите парцели, са за сметка на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “. Решението може да се апелира пред административния съд по местоположение на парцелите в 14-дневен период от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР