София. Лидерът на БСП - София Калоян Паргов постави пет

...
София. Лидерът на БСП - София Калоян Паргов постави пет
Коментари Харесай

Лидерът на БСП - София Калоян Паргов постави 5 въпроса на управляващите в СО по темата Образование

София. Лидерът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов сложи пет въпроса на ръководещите в Столична община по тематиката " Образование ". Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София . Той чака отговори на част от тях още на идващото съвещание на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие, на която е заместник-председател. Калоян Паргов настоя да бъде направена и показана пред членовете на комисията информация за отпадналите от учебно заведение деца. Той чака информация и за това какви са били проблемите с приема в детските ясли и в първа група на детските градини за тази година.
" Настоявам заместник-кметът Тодор Чобанов да осведоми също по този начин за ремонтите в учебните заведения на територията на Столична община ", сподели Калоян Паргов. " Очаквам да ни запознае с настоящото положение на обстановката и дали се чакат закъснения с приключването на тези поправки. Много е значимо и да осведоми какъв е контролът за качеството на осъществяването им. Защото към този момент имаме сигнали за недобросъвестно осъществяване на поправки в избрани учебни заведения. Освен това чакам информация, обвързвана с идното осъществяване на програмата за прекосяване на едносменен режим в учебните заведения - по кое време се чака да се случи и подготвени ли са всички учебни заведения в София ", сподели още той.
Калоян Паргов повдигна и тематиката за оповестеното преди дни проучване на " Евростат ", което сподели, че София е на последно място по задоволеност на жителите от образованието и материалните условия в учебно заведение от всички европейски столици. " Столична община отделя доста средства за обучение и сходни резултати са меко казано неприемливи ", разяснява той. " За мен не са непредвидени, защото превръщането на образованието в услуга, няма по какъв начин да не докара до сходен резултат. В последна сметка образованието е публично богатство, което би трябвало да обезпечава еднакъв старт на всички деца. Затова упорствам с сътрудниците от Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие да разгледаме тези резултати и да обсъдим какви ограничения можем да предприемем ", добави Паргов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР