София. Корупция при контрабандата с цигари има, когато те се

...
София. Корупция при контрабандата с цигари има, когато те се
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Корупция при контрабандата с цигари има, когато те се внасят и продават нелегално, защото това не е възможно без съдействието на служители на реда и дори политици

София. Корупция при контрабандата с цигари има, когато те се внасят и продават незаконно, тъй като това не е допустимо без съдействието на чиновници на реда и даже политици. Това сподели за вечерния блок „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ основният специалист в стратегия „ Сигурност “ в Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов във връзка положителните резултати на страната ни в региона на контрабандата с цигари, само че постоянстващи равнища на корупция.
„ Когато имате безпокойство, че за вас ще има последствия, вие просто не го вършиме. Ако извършите опит да намерите сега цигари по известните контрабандни пазари, ще ви е много мъчно спрямо предходните години – това демонстрира, че хората, които дават отговор за тези региони, фактически знаят, че ще има последствия за тях, в случай че разрешат да се продават незаконни цигари. Разликата при другите сфери, примерно в случай че приказваме за опазване на здравето или друга сфера на контрабанда, какъвто да вземем за пример е казусът с горивата – там нямате ориентир кой продава, по какъв брой продава, къде продава. Обикновено имате обвинявания – тези бензиностанции, този политик “, посочи Тихомир Безлов. Експертът разясни, че битката с контрабандата на цигари, употребяваща корупцията като инструмент, е по-ефективна, тъй като механизмите при нея са ясни и има ясни критерии за измерването ѝ, до момента в който при останалите типове корупция това не е допустимо.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР