София. Кметът на Община Сливен Стефан Радев се срещна днес

...
София. Кметът на Община Сливен Стефан Радев се срещна днес
Коментари Харесай

Сливен: Свидетелство за дарение за реставрация на паметника на Шести артилерийски полк получи общественият комитет „Сливенци в Чикаго- за Сливен“ от кмета Стефан Радев

София. Кметът на Община Сливен Стефан Радев се срещна през днешния ден с Василен Васевски, представител на Обществения комитет „ Сливенци в Чикаго – за Сливен “. Това оповестиха от пресцентъра Община Сливен . Те разговаряха за общественополезни и родолюбиви начинания и за съдействието сред сливенската диаспора в американския град и града на стоте войводи.
Кметът Стефан Радев връчи персонално на Василен Васевски удостоверение за подаяние. По него за Съединени американски щати ще замине и удостоверение за подаяние на публичния комитет „ Сливенци в Чикаго- за Сливен “. Свидетелствата са за дарения, направени за реституция на паметника на Шести артилерийски полк.
От своя страна Василен Васевски подари на кмета Стефан Радев сборника „ Оживелият героизъм. Каймакчалан и Европейската война през погледа на потомците “. Книгата е издадена в България преди броени дни. Такова издание има и в Чикаго, където е финансирано от комитета „ Кайчакчалан 2016-Чикаго “. Книгата съдържа 12 есета на потомци на загивали във войната български войни. Съдържа и богат актуален и архивен снимков материал. „ Целта на книгата е да оживее споменът за Каймакчалан измежду сливенци. Градът е дал над 2 хиляди жертви в паметното стълкновение през септември 1916 година “, разяснява Василен Васевски. Той донесе на кмета Стефан Радев щрапнел от бойното поле, което наскоро е посетил.
Василен Васевски е роден в Сливен. Завършил е Художествената академия в София. От 19 години живее и преподава в Илинойския институт за изкуство, Чикаго. Професор е по изобразително изкуство. „ Надявам се съдействието сред сливенци оттатък океана и Община Сливен да продължи и да се развива “, сподели още проф. Васевски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР