София. Календарът за 2018 година е пълен със събития и

...
София. Календарът за 2018 година е пълен със събития и
Коментари Харесай

Дамян Диков, Фондация „София-европейска столица на спорта“: Над 90 ще бъдат спортните ни прояви през 2018 година, 15 са събитията във Витоша

София. Календарът за 2018 година е цялостен със събития и съпътстващи стратегии. Очакват ни над 90 спортни прояви и 14 презентации. Около 15 са събитията във Витоша. Това сподели Дамян Диков уредник на събитията на Фондация „ София-европейска столица на спорта “ на семинар на тематика „ Проект за бюджет на Столична община за 2018 година “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Започваме годината на 13 януари със „ Витоша Зимен фест “, който е част от самодейността Световен ден на снега под мотото „ Открий, забавлявай се и живей “. На 4 февруари ще бъде второто издание на Зимния фамилен празник, който предходната година беше извънредно сполучлив “, уточни той. „ В началото на април ще проведем второто издание на баскетболния шампионат. „ В памет на Ваня Войнова “. Миналата година участваха тимове от водещи баскетболни школи от Италия, Сърбия и Испания. Турнирът беше извънредно сполучлив, зала „ Триадица “ отесня заради огромния интерес. В средата на април ще бъде събитието „ Спортувай в твоя град-Ърбан зона “, изясни Дамян Диков. „ В края на юни продължаваме с може би най-емблематичното събитие за столицата след Софийския маратон- това е обиколката на Витоша или „ Витоша 100 “. Има в действителност голям интерес, с огромна доза адреналин за столичани и посетители на София. На 8 юли ще бъде следващото издание на „ Витоша летен фест “ на поляната на хижа „ Момина канара “ с планинско колоездене и тичане. А в края на август ще се организира „ Витоша рън “, добави той. „ Между 21 и 23 септември ще се организира „ Екстрийм фест “, тежко за организация събитие, само че доста сполучливо. Цялата Княжеска градина и ул. „ Гурко “ се трансформират в зона с доста адреналин. На 14 октомври ще бъде 35-тото издание на Маратон София, на който участниците се усилват със всяка година “, разяснява Дамян Диков. „ Годината приключваме на 13 декември със спортния празник „ Да подкрепим груповите спортове “. Това е събитие без спортен темперамент. Деца демонстрират опциите си в групови спортове “, разясни той. „ Календарът е кондензиран със събития, тъй като столичани имат потребност от допустимо най-вече всеобщи прояви в града “, съобщи Дамян Диков.
Общинският консултант и учредителен секретар на Фондация „ София-европейска столица на спорта “ Анатоли Илиев уточни: „ Започнахме самодейност за построяването на спортни зали по региони, където хората да имат опция да спортуват. Клубовете към този момент ни припознават, тази година 800 хиляди лв. са отделени за тях “. „ Очакваме от ден на ден клубове да проучат опциите, които предлагаме с тези средства “, разяснява той. „ Стремим се да създадем резистентен състезателен модел, който да остане за софиянци и след 2018 година. Всички мнения са в наша изгода “, съобщи Анатоли Илиев.
Биляна ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР