София. Изясняват се причините за катастрофите на магистрала Тракия“, като

...
София. Изясняват се причините за катастрофите на магистрала Тракия“, като
Коментари Харесай

Над 30 пострадали при верижни катастрофи на АМ „Тракия“ , причините се изясняват

София. Изясняват се аргументите за злополуките на автомагистрала „ Тракия “, като най-вероятната е нарушената видимост, поради мъгла в региона и задимяване от горящото бунище на град Ихтиман. Според синоптика от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките Мартин Славчев обаче мъглата не е присъща за този интервал на годината и в тази синоптична конюнктура. „ Няма станция в региона, с цел да потвърдим или да отречем мъгла тази заран. Със сигурност можем да кажем, че е безпределно нехарактерно за този интервал на годината и за тази синоптична конюнктура. На сателитните фотоси мъгла не се вижда “, добави Мартин Славчев.
По-рано основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов съобщи, че към момента се обясняват аргументите за случая, а главната е понижената видимост, в резултат на гъста мъгла в района. „ Проверява се версията за задименост от наоколо горялото бунище. Най-вероятната причина е несъобразената скорост в понижената видимост “, сподели още той.
Междувременно не престават пожарогасителните действия на сметището край Ихтиман и по думите на представителя на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ Валентин Кръстев те ще правят и в идващите дни. Той добави, че на място има 4 пожарни екипа и все още не е ясна повода за пораждане на пожара. Стана ясно също и, че мобилна станция мери качеството на атмосферния въздух в региона на Ихтиман.
Пострадалите при пътните произшествия на „ Тракия “ са 31, като четирима от тях са с заплаха за живота. В двете тежки верижни произшествия са взели участие повече от 40 автомобила. Сигналите за тях са подадени към 6.00 сутринта в сряда.
Почти през целия ден краткотрайно придвижването по автомагистрала „ Тракия ” в посока София при Ихтиман бе пренасочвано в платното за Бургас, а трафикът се насочваше още веднъж в платното за София при пътен възел Ихтиман. Обходният маршрут в посока Бургас бе по път I-8 от Ихтиман до пътен възел Мирово. По-късно бе възобновено придвижването сред км 46 и км 47 на автомагистралата „ Тракия " в двете посоки в платното в посока Пловдив. След близо 14 часа придвижването по автомагистрала „ Тракия " и в двете направления при Ихтиман беше възобновено.
Заради създалата се обстановка на автомагистралата бе анулирано внасянето на подписка в Народното събрание от Инициативният комитет на протестиращите в Асеновград, с която над 3 000 поданици на града упорстват страната да предприеме дейности против циганските произволи. Поради същата причина закъсняха служителите на реда, които пътуваха от огромните градове за присъединяване в националния митинг на чиновниците на Министерство на вътрешните работи в столицата. По данни на Националното съдружие на автобусните превозвачи всички рейсове, чийто маршрут минава през автомагистрала „ Тракия “, са се движили със забавяне от към час.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР