София. Изкуственият интелект ще предизвика следващата вълна от мащабни трансформации

...
София. Изкуственият интелект ще предизвика следващата вълна от мащабни трансформации
Коментари Харесай

Министър Красимир Вълчев: Изкуственият интелект ще предизвика следващата вълна от мащабни трансформации във всички сфери на обществения живот

София. Изкуственият разсъдък ще провокира идната вълна от огромни трансформации във всички сфери на публичния живот. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, по време на откриването на интернационалната конференция „ Educate to create 2019 - Impact of Artificial Intelligence on Higher Education “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Няма подозрение, че изкуственият разсъдък ще провокира и ще бъде главната причина за идната огромна вълна от огромни трансформации, освен софтуерни, само че и трансформации във всички лимити на публичния живот “, съобщи министърът на образованието. Той акцентира, че с цел да приказваме за изкуствен интелект, би трябвало да се опитаме да погледнем и да си представим бъдещето през идващите 20 години. „ Няма подозрение, че те ще бъдат по-динамични от последните 20 години. Гледайки 20 години обратно, аз си припомням, че доскоро повече от 20 години компютър победи международен първенец по шах. Спомням си, че за първи път започнах да работя по-интензивно със международната мрежа. Тогава четяхме повече списания, в сравнение с уеб сайтове “, уточни Вълчев.
По думите му доста огромни трансформации предстоят, само че е реалност, че ние не сме си ги представяли. „ Факт е, че през днешния ден сме очевидци на тях, само че не сме си ги представяли преди 20 години. По същия метод не си представяме, какво ще се случи идващите 20 години “, сподели още той.
Ирина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР