София. Изготвяният от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Закон

...
София. Изготвяният от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Закон
Коментари Харесай

Изготвеният от МРРБ Закон за ВиК ще постави добра основа за по-нататъшното развитие на отрасъла и устойчивост на услугите

София. Изготвяният от Министерството на районното развиване и благоустройството Закон за ВиК ще продължи започнатата през 2009 година промяна в бранша и ще сплоти актуалната разпокъсана нормативна уредба. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие . Законът ще способства за устойчивото развиване на ВиК услугите в страната и постигането на сходство с европейските условия.
Това сподели през днешния ден заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова. Тя взе участие в работна среща на тематика „ Подкрепа за реализиране на пълноправен достъп до вода и санитария в България “. Събитието се организира в границите на плана „ Подобряване на равноправния достъп до вода и санитария в България “.
Крумова уточни, че през последните 10 години са вложени обилни средства в развиването на ВиК инфраструктура, само че новите провокации постановат търсенето и използването на новаторски и интегрирани решения. По думите й, общите старания на държавните институции и локалните управляващи, бизнеса и гражданските организации са от значително значение за гарантирането на пълноправен достъп на всички жители до качествени ВиК услуги, макар отрицателните демографски трендове, климатичните промени и непрекъснато увеличаващите се европейски условия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР