София. Искаме гарантирано влизане в Еврозоната, но с фиксиран настоящ

...
София. Искаме гарантирано влизане в Еврозоната, но с фиксиран настоящ
Коментари Харесай

Горан Благоев, ПП „Републиканци за България”: Искаме гарантирано влизане в Еврозоната, но с фиксиран настоящ курс лева спрямо еврото

София. Искаме обезпечено влизане в Еврозоната, само че с закрепен сегашен курс лв. по отношение на еврото. Това сподели Горан Благоев - лидер на листата в 23 МИР София на Политическа партия „ Републиканци за България ”, в изявление за предаването „ Седмицата “ по Дарик радио . „ Републиканци за България ” сме изрично за подмяна на лв. с еврото и влизането в Еврозоната, само че с експлицитното изискване ние да влезем в Еврозоната с закрепения курс на лв. към еврото и все още на влизане да работи към момента Валутният ръб, а не той да бъде спрян ида се остава един плаващ курс на еврото, който няма да е преференциален за българското общество и стопанска система. Искаме обезпечено влизане в Еврозоната с закрепен сегашен курс лв. – евро “, съобщи той.

„ Задължително страната би трябвало да работи за подпомагането на дребните и междинни стопанства, изключително в земеделието. И във момента членове на нашата партия имат среща с розопроизводителите, тъй като се носи слух, че желаят да разгласят нулева година в розопроизводството, което тотално ще съсипе дребният и междинния розопроизводител. Ние сме за поддръжка на дребните и междинните фамилни стопанства. Трябва да се вкарат механизми за по-лесен достъп до целево финансиране. Трябва да се дадат повече гаранции за бизнеса и да има опция за рисково финансиране, както и улеснен достъп до европейско финансиране. Реално изплатените средства за интервала 2014 – 2020 година са единствено 43%, което демонстрира, че имаме пропуски в ръководството на средствата, несъответстващо проведени стратегии и така нататък Въвеждането на електронното ръководство ще бъде облекчение за всички бизнеси в България. То ще докара до понижаване на корупцията и икономисване на време “, уточни Благоев.

По тематиката за демографската рецесия, Благоев съобщи: „ Много е значим въпросът. Това е въпросът на въпросите. В един миг може да реализираме смяна в правосъдната система, само че демографията е въпрос с дълготрайна вероятност. Тенденциите до 2025 година са извънредно отрицателни. Предвижда се 3.55% % негативен растеж, което е пагубно за нацията ни. Предлагаме въвеждане на фамилното подоходно облагане, което ще сътвори опция за данъчно облекчение за фамилиите с деца и повишение на средствата за тяхното развъждане ежемесечно за двамата родители, да се увеличи броя на инвитро процедурите. Задължително да има дотация и да се удвои броя на инвитро процедурите, като страната би трябвало да поеме и всички съпътстващи процедури. 200 000 двойки имат репродуктивни проблеми. Държавата в действителност би трябвало да влага, тъй като това е нейното бъдеще. Ние сме за вдишване на най-малко двойно, до момента са 4, само че съгласно мен до 6-8 би трябвало страната да поеме. Третото ни предложение е съответна районна политика, която да даде опция да се понижи диспропорцията сред мощно развити и небогати региони. Не може в един дребен град да няма поликлиника и банка да вземем за пример. Там остават единствено пенсионерите и това е огромен дисбаланс “, сподели още той.

„ За многодетните фамилии също би трябвало да се мисли. За тях и за обществено слабите фамилии предвиждаме една нова форма на подкрепяне – разпределяне годишно, изключително при започване на образователната година, за учениците и децата от детските градини на ваучери, в които ясно да се разпише, че са за облекла, обувки и образователни пособия и учебници. Задължително трябват промени в Закона за обществените услуги. Нашият лозунг е „ Детето в фамилията “. Социалните служби би трябвало да играят спомагателна роля, а не да се разпореждат със ориста на фамилиите “, добави Благоев.

„ Задължително би трябвало да има финансова отплата за децата, за които няма място в детските градини. Ако би трябвало, да се създадат и промени в Закона за устройство на територията, тъй че общините да бъдат задължени да строят детска градина и учебно заведение при несъмнено равнище на популацията в едно обитаемо място и квартал. В моя изборен регион през последните 15-20 години имам три нови квартала, само че там няма нито една детска градина. Тези родители от тези квартали отиват към по-централните квартали в този регион, а това води до пренатрупване “, съобщи той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР