София. Инициативата Европейска седмица на имунизациите постепенно придоби по-голямо признание.

...
София. Инициативата Европейска седмица на имунизациите постепенно придоби по-голямо признание.
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: Инициативата Европейска седмица на имунизациите постепенно придоби по-голямо признание

София. Инициативата Европейска седмица на имунизациите последователно закупи по-голямо самопризнание. Това сподели доктор Ангел Кънчев основен държавен здравен контрольор в изявление за Агенция „ Фокус “ във връзка Европейската седмица на имунизациите.
„ Инициативата се повтаря към този момент десета година и последователно закупи по- огромно предопределение. Първоначално се отбелязваше единствено в няколко страни, само че се видя, че е добре и има нужда от увещание за значимостта на осъществяването на имунизационния календар, по тази причина беше припозната както от Европейския съюз, по този начин и от Европейския офис на Световната здравна организация (СЗО) и стана обичайната и се отбелязва към този момент във всички страни на континента “, зави Кънчев.
Той уточни, че мотото на самодейността тази година е: „ Ваксините работят - защищити себе си и останалите към теб “ и в него е събрана цялата философия на имунизациите, а точно това, че те играят роля освен за индивида, който се е ваксинирал и го защищават, като му обезпечават имунитет за дълъг интервал от време, само че и останалите към него, които някои от тях по разнообразни аргументи може да не могат да бъдат ваксинирани.
„ Ако имаме задоволителен контингент ваксинирани лица, са защитени дори и тези, които не могат да се ваксинират “, съобщи Кънчев.
Виктория КРЪСТЕВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР