София. Има още дълго време да се коментират тези процеси,

...
София. Има още дълго време да се коментират тези процеси,
Коментари Харесай

Министър Владислав Горанов: България е добро място за инвестиции, затова Standard & Poor`s я оцени с инвестиционен кредитен рейтинг

София. Има още дълго време да се разясняват тези процеси, само че положителната вест е, че и светът прави оценка, че това, което се случва в българската стопанска система и финансова система е позитивно. Това дава съображение да се смята, че България е положително място за вложения, по тази причина и Standard & Poor`s оцени България с капиталов кредитен рейтинг. Това сподели на ексклузивен брифинг в Министерския съвет министърът на финансите Владислав Горанов, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ По самодейност на министър-председателя се организира работно заседание в Министерския съвет с присъединяване на министъра на вътрешните работи, финансовия министър, министъра на опазването на здравето и представители на силовите служби, включително ДАНС. Обсъдихме няколко въпроса, свързани с проблемите в опазването на здравето, ситуацията в страната вследствие на изобилните превалявания от последните 24 часа и използвах опцията да рапортувам на министър-председателя положителните вести, които оповестиха рейтинговите организации в петък късно вечерта, след затварянето на финансовите пазари.
Благодарение на общите старания на държавното управление и на резултатите, които българската стопанска система осъществя от последните години, към този момент една от най-големите кредитни организации - Standard & Poor`s увеличи кредитния рейтинг на страната и той към този момент е в капиталовата канара “, съобщи финансовият министър. „ Това, за елементарния човек, значи нараснало доверие на интернационалните вложители в страната. Означава капацитет за поддържане на ниски лихвени нива както за бизнеса, по този начин и за семействата, а и като цяло препоръка за процесите, които протичат в страната “, добави още той. По думите на Горанов малко след организация Standard & Poor`s и Fitch Ratings е нараснала кредитния рейтинг на страната, което значи, че правят оценка вероятностите пред нас като позитивни.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР