София. Гърция ще бъде рамо до рамо с България по

...
София. Гърция ще бъде рамо до рамо с България по
Коментари Харесай

Председателят на гръцкия парламент Николаос Вуцис: Гърция ще бъде рамо до рамо с България по време на председателството на Съвета на ЕС и ще предостави всяка възможна подкрепа

София. Гърция ще бъде един до друг с България по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз и ще даде всяка допустима поддръжка. Това съобщи от трибуната на Народното събрание ръководителят на Камарата на депутатите на Гърция Николаос Вуцис, който е на публично посещаване в България, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ” . „ Гърция и България са основали динамични формати на районно съдействие. Тези формати почитат работата на Европейски Съюз, утвърждават солидарността на общността и поддържат общото използване на европейските правила ”, посичи Вуцис. По думите му България и Гърция би трябвало да работят за одобряването на сигурността в Югоизточна Европа посредством превъзмогване на националистическия метод, който работи възпиращо за напредъка. „ Трябва да работим взаимно и градивно по мигрантския и бежанския проблем, според правилото на европейската взаимност, като в същото време почитаме изцяло правата на бежанците и мигрантите. Трябва да си сътрудничим тясно по общи европейски планове за развиване в стратегически браншове като енергетиката ”, означи още Николаос Вуцис. Той означи, че с помощта на опита на България и Гърция като страни членки, те ще могат да слагат на масата на Европейски Съюз разискването на процеса на приемането на страните от Западните Балкани. „ Ще предложим експертиза на нашите съседи ”, добави той.
„ Както означи вашият министър председател Бойко Борисов, Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз желае да работи като едно Балканско председателство. Тази концепция бе топло призната от ръководителите на България, Сърбия, Румъния и Гърция, които неотдавна се срещнаха във Варна ”, акцентира Николаос Вуцис.
Николаос Вуцис благодари на българския си сътрудник Димитър Главчев за отправената покана и положителното посрещане.
Иван ЛАЗАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР