София. Европейските програми достигат до всеки човек от най-големите градове

...
София. Европейските програми достигат до всеки човек от най-големите градове
Коментари Харесай

Д-р Вяра Церовска, кмет на Перник: Европейските програми достигат до всеки човек от най-големите градове до най-малките села

София. Европейските стратегии доближават до всеки човек от най-големите градове до най-малките села. Това сподели за предаването „ Перничани – потомците на Кракра “ на Радио „ Фокус “ кметът на община Перник доктор Вяра Церовска, която организира среща с българските евродепутати от Политическа партия ГЕРБ в Брюксел. „ Европейските средства за България ще доближат 18,5 милиарда през новия програмен интервал – спомагателните 4,5 милиарда ще изравнят качеството на живот у нас с това в другите европейски страни “, сподели кметът. По думите ѝ няма българин, който да е пътувал до друга страна и да не се е възхитил на реда, улиците, чистотата, превоза, постройките, образованието или опазването на здравето. „ Но ние също сме европейци и да имаме всичко това зависи от нас самите. Лесно е да се качиш на самолета и да си тръгнеш от България – сложното е да останеш тук и да се бориш, да направиш тези крачки. На 26 май ще изберем пътя на България – това зависи от всеки от нас “, разяснява Вяра Церовска. Според нея европейското семейство гледа на българите като равни и България има потребност от помощта на всички европейски нации, построили своята народна власт.
Кметът на община Перник доктор Вяра Церовска бе на посещаване в Брюксел дружно с шефове на общински детски градини и публицисти от Перник по поканата на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев.
Росица АНГЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР