София е в топ 100 на градовете с най-големи задръствания.

...
София е в топ 100 на градовете с най-големи задръствания.
Коментари Харесай

Защо София попадна в класация за най-задръстени градове?

София е в топ 100 на градовете с най-големи тапи. На 83-то място се наредихме в международна ранглиста измежду 189 обитаеми места, осведоми Нова телевизия.

В тапи прекарваме приблизително по 38 минути дневно, или общо 144 часа на година. Повече време се губи вечер – тогава пътуването е с 66% по-дълго от естественото. Благодарение на тези числа София за първи път попада в топ 100 на международна ранглиста за градове с най-големи тапи.

Една от главните аргументи за това е увеличението на броя на колите. По данни на КАТ новорегистрираните коли дневно са повече от 400. На година доближават към този момент 14 000. За съпоставяне преди години броят им е бил към 9000.

„ Урбанизацията е международен развой и той се демонстрира във всички огромни градове. София не прави изключение. Колите се усилват. В същото време по данни на Евростат София е на доста положително място в Европа във връзка с потреблението на градския превоз. В челната петица сме дружно с градове като Мадрид и Хелзинки. Продължаваме политиката по обновяването му, както и по строителството на метрото, тъй че от ден на ден хората да го употребяват ”, коментиразам.-кметът по превоза Евгени Крусев.

Работи се интензивно по доизграждането на околовръстния път на София, който ще изнесе огромна част от трафика от центъра на града. Паралелно с това продължава и работата по ринговите булеварди, посочи Крусев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР