София. Държавата финансира колички за хора с увреждания, но не

...
София. Държавата финансира колички за хора с увреждания, но не
Коментари Харесай

Петър Кичашки: Държавата не отчита адекватно нуждите на децата с увреждания

София. Държавата финансира колички за хора с увреждания, само че не регистрира характерните потребности на децата с увреждания. За тях са нужни профилирани колички и като размер, и като функционалност, съобщи пред Агенция " Фокус " юристът Петър Кичашки, който беше назначен от президента за член на Комисията за отбрана от дискриминация с поддръжката на водещи правозащитни, военно-патриотични, професионални и експертни цивилен организации.
Според настоящите регулации в този момент с държавна помощ родителите могат да получат за потребностите на своите деца с увреждания колички, които са пригодени за възрастни. По самодейност на Кичашки този въпрос към този момент е на вниманието на Комисията за отбрана от дискриминация. Очаква се да бъде импортирано предложение до общественото министерство и да бъдат отделени спомагателни бюджетни средства.
" Не става дума за някакви великански финансови средства. В преамбюла на нашата Конституция като висша национална полезност е посочено достолепието на човешката персона. Част от този дълг на страната е и да подкрепя действително децата с увреждания, с цел да бъдат те равноправни с всички останали ", посочи Кичашки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР