София. БСП пое курс към властта и сега търсим съюзници.

...
София. БСП пое курс към властта и сега търсим съюзници.
Коментари Харесай

Калоян Паргов, БСП-София: БСП пое курс към властта и сега търсим съюзници

София. Българска социалистическа партия пое курс към властта и в този момент търсим съдружници. Вече същински скърбя кмета Фандъкова, която показва толкоз положителни планове за София през тези 10 години, а нейният екип непрекъснато ги проваля. Това сподели водачът на столичните социалисти Калоян Паргов в предаването " Европа заран " по телевизия " Европа ", оповестиха от пресцентъра на БСП-София . " Българска социалистическа партия е наясно с посоката, в която би трябвало да върви. На фона на политическата рецесия, тя е единствено една - курс към властта и търсене на съдружници ", безапелационен беше той. " Търсим поддръжка и разширение на въздействието. " Визия за България " е добър инструмент, който ни дава опция за разговор с представители на разнообразни сектори и гилдии, с хората. Този план би трябвало да начертае пътя за развиване на България, тъй като сегашният стопански модел на страната е привършен. Това самопризнание направи и самият вицепремиер Томислав Дончев при откриването на Пловдивския панаир. Тоест, в случай че от ГЕРБ признават, че икономическият модел на страната е привършен, явно България се нуждае незабавно от нова визия ".
Според Калоян Паргов, невъзможността на ръководещите да се оправят с проблемите и да овладеят обстановката в страната към този момент е напълно явна. " Явно вървим към политическа рецесия, в която единственото решение е измерване на силите на политическите партии, т.е. предварителни парламентарни избори ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия - София. " Социалното напрежение нараства в резултат на покачването на цената на газа. То ще рефлектира и върху цената на парното, а по-късно и на тока, дано не си вършим илюзии, че ще се размине. При приемането на Бюджет 2018 инфлацията беше 2,5%, а в този момент гони 4%. Ръстът на цените изпреварва растежа на приходите и този факт няма по какъв начин да не докара до напрежение. А сме на прага на зимата, която ще бъде тежка. Предвид всички тези фактори, Българска социалистическа партия се готви интензивно за предварителни избори. На срещите ни с хората при представянето на " Визия за България " чуваме техния глас, той е най-съществен за нас. Имаме поради данните от изследванията на социолозите и политолозите, знаем другите отзиви на всички по въпроса за предварителни парламентарни избори, само че най-важно за нас е какво мислят и усещат хората. Защото властта идва от хората ".
Калоян Паргов добави, че за вота на съмнение Българска социалистическа партия ще търси оптималната поддръжка за той да е сполучлив. " Имам поради даже политически сили, които обичайно не ни поддържат в този парламент. Ако сътрудниците от " Атака " преценяват, че има задоволително причини, може да поддържат този избор на съмнение. Както и останалите по-малки партии от ръководещата коалиция ", съобщи той. " В момента работим по претекстовете по вота на съмнение. Разглеждаме проблемите в опазването на здравето в 10-годишен интервал обратно. Всички помним, че тъкмо опазването на здравето беше „ ахилесовата пета “ и на първото, и на второто държавно управление на Борисов. Министър на опазването на здравето беше и продължава да е най-ветровитият пост. Това демонстрира съществуването на доста проблеми, неспособност да бъдат овладяни, както и неумение да бъдат открити съответни решения. Тоест този избор на съмнение няма поради единствено плана за промяна, който предлага министър Ананиев в този момент. След като претендираш, че си управлявал добре през всичките тези години, би трябвало да можеш и да защитиш това изказване. За страдание, решението на партиите в Народното събрание да поддържат или друг избор е политическо, а не зависи от причините и обстоятелствата, с които се сблъскваме всеки ден ".
Председателят на групата на Българска социалистическа партия в СОС разяснява и качеството на ремонта на централната столична улица " Граф Игнатиев ", което провокира публично неодобрение през седмицата и докара до митинг пред Столична община. " След всичко, което се случи, към този момент същински скърбя кмета Фандъкова. Тя показва толкоз положителни планове за София през тези 10 години кметуване, а нейният екип и администрацията в Столична община непрекъснато ги провалят ", съобщи Калоян Паргов. " В последната година не един път сме я предупреждавали за тези провали. Показвали сме й проблемите и неналичието на експертиза у администрацията. Давали сме й доказателства за недовиждане, за некачествено свършена работа на екипа й, само че тя не чуваше нашите сигнали. А при приключен факт всички дружно констатирахме проблемите, до които води некомпетентната и некачествена работа. Ние, като съпротива, сме длъжни да посочваме слабостите, изключително при правенето на плановете. Правили сме го обществено, правили сме го и в персонални срещи. Целта ни е да бъдем коректив и да посочваме нередностите, с цел да бъдат поправени. Не сме си поставяли задача да бъдем злостни самоцелно и непрекъснато да желаеме оставки. Ролята ни е да принудим ръководещите да работят за жителите, откакто са получили доверието им. Ние не желаеме оставката на кмета Фандъкова, настояваме през последната година от нейното ръководство тя да понесе отговорността за това, което е свършила, и по-късно да се отдръпна ", разяснява още той.
Калоян Паргов добави, че през последната година са били развенчани три мита за ръководството на ГЕРБ в София. " Хората видяха и оцениха по какъв начин ГЕРБ " строи и гради ", съобщи той. - Излезе на яве истината и за чистотата на въздуха. А целта " обучение " на ръководещите в Столична община подреди София на последно място в Европа по задоволеност на жителите от образованието и просветителната инфраструктура. Това са " забележимите резултати ". И е обикновено те да доведат до пробуждане на гражданското общество в града ни. А занапред предстоят кавги с други обекти - " Света Неделя ", " Кристал "... В тази връзка с сътрудниците от Българска социалистическа партия в СОС ще желаяме от Дирекция " Архитектура и градоустройство " и от отрасловите отдели в Следствен отдел към окръжна прокуратура, да създадат обществени представяния на плановете допустимо най-скоро. За да се срещнат жителите с тях и в случай че имат искания и съображения, да бъдат поправени още преди да е почнал ремонтът ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР