София. БСП не иска България да влиза в еврозоната –

...
София. БСП не иска България да влиза в еврозоната –
Коментари Харесай

Румен Христов, СДС: БСП не иска България да влиза в еврозоната – ако социалистите имат друга идея за една бъдеща рублова зона, да си кажат

София. Българска социалистическа партия не желае България да влиза в еврозоната – в случай че социалистите имат друга концепция за една бъдеща рублова зона, да си кажат. Това сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов по време на конференция на тематика „ Десният прочит на „ Визията за България “ на Българска социалистическа партия “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
Христов уточни, че в документа Българска социалистическа партия установи, че механизмите на държавното ръководство са неефективни и не дават отговор на потребностите на жителите. „ Да, съгласни сме, че механизмите не дават отговор на актуалните действителности, само че те са в резултат на онази конституция, която беше призната с болшинството на Българска социалистическа партия, чиято съществена цел беше да трансформира политическата власт на БКП/БСП в икономическа. Според Българска социалистическа партия през страната минават и ще минават 40% от Брутният вътрешен продукт. Ние постоянно сме имали безапелационна позиция и продължаваме да считаме, че би трябвало да гоним стандарта на старите страни членки на Европейски Съюз – той е 35% изземване от всички субекти, които се таксуват, за потребностите на бюджета. Ние от години настояваме тези близо 40% да бъдат понижени “, сподели още ръководителят на Съюз на демократичните сили и уточни, че единствено 1% надолу значи 1 милиарда лева при 100 милиарда лева Брутният вътрешен продукт на страната през последните години да останат при жителите и при компаниите.
„ Българска социалистическа партия желае пътна карта за приемането на страната ни в еврозоната. Съюз на демократичните сили е изрично срещу. Ние считаме, че в този момент е моментът, ние сме покрили всички критерии и в случай че в този момент изпуснем шанса си, след това доста мъчно ще влезем в „ Клуба на богатите “. Или в случай че Българска социалистическа партия имат друга концепция, обвързвана примерно с укрепването на рублата и желанието да участваме в една бъдеща рублова зона, да си кажат. За нас значимата цел след Европейски Съюз и НАТО е влизането на България в еврозоната. Опасенията, че това присъединяване ще увеличи цените не в полза на жителите е цялостна илюзия и това може да бъде опровергано, в случай че е належащо в спор със социалистите “, сподели още Христов.
Той разяснява още и настояването на Българска социалистическа партия за стопански напредък, основан на ползване и експорт, както и вложения с нови и с висока добавена стойност производства. „ Не съм склонен с това. Образно, България се нуждае от стопански напредък, основан първо на износа и чак по-късно за потреблението. През идващите 10 години би трябвало да работим за удвояване на Брутният вътрешен продукт и тогава ще имаме не 35 милиарда лева за всички потребности – просветителни,здравеопазване, защита и така нататък, а 75 милиарда лева “, изясни той.
Румен Христов уточни, че Българска социалистическа партия желае да се изградят енергийни мощности, само че по думите му България има задоволително такива и сега има потребност от енергийна успеваемост. „ Българска социалистическа партия желае понижаване на ставките на Данък добавена стойност на главните храни и медикаменти. Нашият 10 отговор е, че това няма да докара до понижаване на цените “, сподели Христов.
Цветилена СИМЕОНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР